Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Livets blomst (2013)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nick Quinn
Medvirkende: Pierre Arditi, Jean-Pierre Marielle, Julie Ferrier m.fl.
Varighed: 80 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 12. juni 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Gaspard Dassonville (Pierre Arditi) er 63 år gammel og fuld af liv og vigør. Han er en succesfuld tv-vært og har absolut ingen problemer med det modsatte køn.

En dag får han et opkald fra hospitalet. Hans gamle far, Hubert (Jean Pierre Mariell), er faldet og har pådraget sig et lårbensbrud. Det betyder, at faren skal sidde i kørestol og ikke kan komme hjem, før hans hus er gjort mere handicapvenlig.

Gaspard forsøger at få sin far midlertidigt afsat til et plejehjem, men der er ventetid. Så Gaspard må bide i det sure æble og passe sin far. Han hyrer en sygeplejerske, men det går slet ikke.

Hubert er en vranten herre og kører samtlige sygeplejerske trætte på meget kort tid. Indtil Gaspard tilfældigt støder ind i rengøringsassisten Zana (Julie Ferrier). Han hyrer hende. Og hurtigt viser det sig, at hun kan tøjle Hubert og hans knotne humør.

Zana er i en klasse for sig. Hun skaber glæde, smil og latter. Hun er emmer af livsglæde og derfor varer det ikke længe, før begge de aldrende Dassonviller bejler til hendes gunst.

Livets blomst (La fleur de l'age) er en ualmindelig hjertevarm og lun historie om kærlighed på mange planer. Samt et budskab om at lade sig rive med og bare leve her og nu.

Hele filmens force er de tre hovedpersoner, Pierre Arditi (Gaspard), Jean Pierre Marielle (Hubert) og Julie Ferrier (Zana). De er så pragtfulde sammen, at man simpelthen ikke kan lade være med at blive besnæret og nærmest forelsket i dem.

Det er især Julie Ferrier, jeg blev besnæret af. Hendes karakter er så bedårende, fantasifuld, empatisk og fyldt med kærlighed og lune. Hun vader direkte ind i ens hjerte og efterlader et kæmpe indtryk.

Men det gør Jean Pierre Marielle (Four Flies On Grey Velvet) så sandelig også. Han er en ganske charmerende, gammel "arrigtrold", der trods det vrante gammelmandslune, har en karisma, der siger spar to.

Livets blomst er en film, man bliver i rigtig godt humør af. Historien er fremragende, skuespillet i top og soundtracket er perfekt.

Og jeg har taget budskabet til mig: Bare lev og bliv besnæret. Le og hav det godt. Og det er jo ikke det værste budskab, man kan efterleve. Vi har jo kun dette ene liv - så vidt vides.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017