Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Lips of Blood (1975)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Jean Rollin
Medvirkende: Jean-Lou Philippe, Annie Belle, Nathalie Perrey m.fl.
Varighed: 87 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: April 2008
Anmeldt af: Julie Vistisen
 
 
Endnu engang er Jean Rollin tilbage med sine let erotiske franske vampyrfilm. Her er det i slutningen af hans mere erotiske periode, hvilket man ikke er i tvivl om. Men en ting man kan være helt sikker på er at Jean Rollin har formået er skabe sin helt egen kunstneriske stil.

Som dreng jagter den unge Frederic (Jean-Lou Philippe) en sort hund, og bliver væk fra sine forældre. Han ender ved en borgruin, hvor en smuk ung kvinde lader ham overnatte. 20 år senere er denne hændelse, næsten slettet fra Frederics hukommelse, men til en fest får han øje på et billede af borgruinen og husker hvad der skete.

Han husker den betagende kvinde der havde hjulpet ham, og bliver besat af tanken om at finde ud til borgen. Frederic finder hurtigt fotografen og hun leder ham på sporet af ruinen, men snart bliver han draget ind i en hidtil ukendt verden af nye historier og farlige forbindelser.

Det er bestemt ikke som nogen anden film, jeg har set. Den har sin helt egen charme og specielle inputs. Den lægger sig ikke rigtig op af det som man ville forvente af en almindelig varmpyrfilm, men har sin helt egen specielle stemning som jeg hidtil aldrig har oplevet.

Det er ikke en film i almindelig forstand, nærmere et slags kunstværk.

Kulisserne er rigtig fængende, men skuespillerne er ikke så gode, som man kunne have forventet. De virker mest af alt som nogle de er kommet ud af datidens pornomiljø. Når det så er sagt, skal det siges at historien er god og spændende. Desværre er der sket noget med gyset, det er ikke så uhyggelig og skummelt, som det fantastiske cover lægger op til.

Men er man til Jean Rollin eller bare til alternative og specielle film, så ville Lips of Blood (Levres de sang) være et fantastisk valg. Den sætter sig lige i baghovedet og man vil huske den lang tid efter man har set den.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017