Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Line of Duty (2012)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: David Caffrey og Douglas Mackinnon
Medvirkende: Martin Compston, Vicky McClure, Adrian Dunbar, Lennie James m.fl.
Varighed: 300 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Sunrise
Udgivet: 4. december 2014
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Vicekriminialinspektør Anthony Gates (Lennie James) er en hengiven familiefar, kærlig ægtemand og lige blevet årets politimand.

Han og hans meget loyale team har den højeste opklaringsprocent og dermed opnår de også de bedste bevillinger. Men Antikorruptionsafdelingen, AC 12, under ledelse af Ted Hastings (Adrian Dunbar) har Gates mistænkt for at være ulden i kanten. Ja, faktisk dybt kriminel.

Hastings hyrer kriminalassistent Steve Arnott (Martin Compston). Arnott er røget ud af sit team i Antiterrorgruppen efter en fatal fejl, hvor en uskyldig mand mister livet.

Arnott har ikke så mange andre muligheder end at tage til takke med Hastings og hans team, der ikke just er populære inden for politkorpset.

Arnott får nu til opgave at få knaldet Gates og teamet for korruption.

Men ... Der er også en undercoverbetjent fra AC 12 i Gates team, der har til opgave at presse teamet indefra, mens Arnott presser udefra, ganske synligt.

Gates og Arnott er straks på kollisionskurs og kan absolut ikke lide hinanden. Men er Gates skyldig? Eller er det bare et privat hævntogt fra Hastings side?

Line of Duty er første sæson af en britisk krimiserie, og den tegner rigtig godt. Handlingen skrider hurtigt frem og fra en uskyldig overtrædelse af gaveregulativet går det slag i slag i en spiral af tredobbelt mord, korruption, utroskab, hvidvaskning af penge og så fremdeles.

England er gode til krimiserier, og Line of Duty er ingen undtagelse. Med- og modspillet mellem Martin Compston (Arnott) og Lennie James (Gates) er fremragende og virker yderst troværdigt.

Selve plottet er også ganske godt gennemtænkt. Dog virker det ind imellem lidt rodet og konfust, men intensiteten fejler bestemt ingenting.

Jeg kan kun glæde mig til anden sæson, som forhåbentlig også rammer mit bord på et tidspunkt. Jeg vil i hvert fald meget gerne vide, hvordan det videre går persongalleriet.

Så er man til krimiserier i bedste brittiske stil, så kan jeg varmt anbefale Line of Duty. De fem timer, den varer, går lynhurtigt, og man får bare lyst til at fortsætte med anden sæson.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017