Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Limitless (2011)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Neil Burger
Medvirkende: Bradley Cooper, Abbie Cornish, Robert De Niro m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 10. august 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Eddie Morra (Bradley Cooper) er en middelmådig forfatter med en kraftig skriveblokering.

Ikke den bedste situation og ydermere slår hans kæreste Lindy (Abbie Cornish) op med ham, da hun ikke kan se en seriøs fremtid med ham. Eddie har virkelig problemer. Han har lovet at aflevere et udkast af manuskriptet til forlæggeren, og han har endnu ikke skrevet et eneste ord.

Tilfældigvis støder han ind i sin eks-svoger, Vern (Johnny Whitworth), som han ikke har set i de sidste ni år. Ikke siden Eddie blev skilt fra Verns søster, Melissa, efter et meget kort ægteskab.

Vern, der tidligere var en smådealer, påstår at han nu er konsulent for et medicinalfirma. De har udviklet en vidunderpille, NZT48, der snart bliver frigivet på markedet.

Pillen fremmer hjernekapaciteten over fem gange og kræver kun en en enkelt pille om dagen. Så forøges den mentale aktivitet til uanede højder og alt kan lade sig gøre.

Eddie tror ikke rigtig på virkningen, men i desperation tager han den. Efter tredive sekunder kører hjernen for fulde omdrejninger. Alt hvad Eddie nogensinde har læst, hørt og set, og som egentlig bare har ligget et sted i det underbevidste, kommer nu på plads - som et velorganiseret, uudtømmeligt lager af informationer, der strømmer til frontallapperne.

Fra at være en halvfattig, lurvet forfatterbums, går han på ganske kort tid til at være en yderst velsoigneret lækkermås med både masser af penge på kontoen, velset og vellidt i finansverdenen, succes og med en hjerne, der er ud over det fantastiske.

Eddie kommer i kontakt med finansfyrsten Carl van Loon (Robert De Niro), og nu begynder hans liv for alvor at tage fart. Men det er ikke lutter lagkage. Eddie får problemer med helbreddet i mere end en forstand ...

Limitless er en utroligt tankevækkende historie, som først kommer helt op i gear et pænt stykke inde i handlingen. Men derfra kommer det sørme også til at gå stærkt.

Bradley Cooper fik sit gennembrud i 2009 i "Tømmermænd i Vegas" og ellers er han kendt for romantiske komedier såsom "Så flyt dog" og "Han er bare ikke vild med dig". Han er en forholdsvis ung skuespiller - 36 år - men bestemt en, man skal holde godt øje med fremover.

I rollen som Eddie er han bare perfekt. Charmerende, kløgtig og så er han et ualmindelig pænt eksemplar af den mandlige race. Det skal man bestemt heller ikke kimse af.

Han virker yderst troværdig og giver både Robert De Niro (Carl van Loon) og Abbie Cornish (Lindy) et fint med- og især modspil. Musikken passer perfekt til historien og alle tråde bliver samlet til sidst.

Limitless er en film, der kræver sit af tilskueren. Man skal være rimelig meget på og ikke glippe for meget med øjnene, da det til tider går meget stærkt med skiftende scenarier og episoder.

Man bliver godt og grundigt underholdt de 100 minutter, filmen varer, og Limitless er bestemt en film, der vinder ved et gensyn eller to. For som sagt går det stærkt og man kan hurtigt misse enkelte sekvenser.

Så skal underholdningen være hjemme, så er Limitless et velkvalificeret bud på top underholdning med fuld skrue og en tankevækkende historie.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017