Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Lidenskab (1991)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ettore Scola
Medvirkende: Valeria D'Obici, Bernard Giraudeau, Laura Antonelli, Jean-Louis Trintignant m.fl.
Varighed: 107 minutter
  Originalsprog: Italiensk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 17. august 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Vinter 1862. Krigen er slut, og kaptajn Giorgio Bacchetti (Bernard Giraudeau) er atter forenet med sit livs kærlighed, Clara (Laura Antonelli).

Men selv om krigen er slut, er miltiærtjenesten ikke overstået. Giorgio bliver udstationeret på det fjerntliggende, fjerde troppekompagni, hvor hans fornemmeste opgave er at træne soldaterne.

Giorgio bliver indlogeret i oberstens bolig og bliver præsenteret for hans kusine, Signora Fosca (Valeria D'Obici), der er en jomfru på blot 29 år.

Signora Fosca er bestemt ingen mands drøm og bestemt ingen trussel for Clara. For Fosca er et underligt væsen. Ikke synderlig attraktiv, mystisk og lider af alverdens sygdomme.

Hun er så svagelig, at hun end ikke kan pådrage sig en dødelig sygdom. Det synes som om, at alle hendes sygdomme paralyserer hinanden og giver hende en forunderlig styrke til at stå oprejst og ikke dø.

Giorgio frastødes af hende, men kommer dog til at love hende venskab og fortrolighed. Et løfte han ved, han ikke kan holde, for hans hjerte banker kun for Clara. Og dog drages han mod Signora Foscas intensitivitet, passion, lidenskab og dystre sind ...

Lidenskab (Passione D'Amore) er Lidenskab med et meget stort L. Jeg tror, det kun er italienere, der kan udvise denne form for total lidenskab i alt. I et blik, et enkelt ord, en lille bevægelse - det er fabelagtigt og det er så fascinerende.

Valeria D'Oobici i rollen som Fosca hiver alene et klaptræ hjem, for hold da op hvor er det karakterskuespil ud over alle grænser. Der er så meget saft og kraft i hendes karakter, at det nærmest tager pusten fra alle andre.

Den italienske mesterinstruktør Ettore Scola formår endnu engang at vise sin store styrke og menneskelige indsigt i Lidenskab.

Som tilskuer sidder man den første halve times tid og blot venter på at se oberstens datter. Hun bliver kun omtalt i diffuse vendinger og man bliver i den grad pirret og nysgerrig efter at se denne "gale" person.

Denne nysgerrighed fortsætter i hele historien, i dialogerne og i selve filmklipningen. Man bliver simpelthen nødt til at blive hængende for at se og lytte til Signora Fosca og Kaptajn Giorgio samt hele det farverige persongalleri, der danner kulisserne.

Lidenskab er en ualmindelig smuk og stærk film om kærlighed, venskab og følelser samt reflekteren over livet og såmænd også døden. Det er stort og kan ikke gøres bedre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017