Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Levity (2003)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Ed Solomon
Medvirkende: Billy Bob Thornton, Morgan Freeman, Holly Hunter m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Scanbox
Udgivet: 2. februar 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Manuel Jordan (Billy Bob Thornton) afsoner en livstidsdom for mordet på den 17-årige Abner. Efter 23 år i sin celle, hvor han stort set bare har stirret på et billede af sit unge offer, der befandt sig det forkerte sted under et røveri, beslutter benådningsnævnet at løslade Jordan.

Han vil helst ikke ud i en verden, han ikke kender, og til en fremtid, han ikke kan forholde sig til, da han endnu ikke har sluttet fred med sin fortid. Hele hans liv er kogt ned til to sekunder og en evighed, akkurat det tidsrum, hvor han ødelagde sit og andres liv med et enkelt skud.

Jordan kommer ud og ved tilfældighedernes spil bliver han pedel hos præsten Miles Evans (Morgan Freeman), som styrer en ungdomsklub. Her møder han blandt andet den unge Sofia (Kirsten Dunst), som langsomt men sikkert er ved at gå i fordærv.

Jordan opsøger Adele Easley (Holly Hunter), som er søster til Jordans offer. Hun kender ikke Jordans sande identitet og langsomt blomstrer et venskab op med stærke følelser. På hendes foranledning prøver Jordan at tale fornuft til hendes søn Abner, der er ved at komme ud i noget snavs med bandekrige og hævntogter.

Tankerne henledes til Monsters Ball, det er nogenlunde samme tema, men Levity går lidt dybere ned i de filosofiske og psykologiske spørgsmål. Det er en dyster og mørk film, som stiller store spørgsmål om liv, død, tilgivelse og syndsforladelse.

Billy Bob Thornton spiller fremragende. Man har virkelig lyst til at ruske op i ham, give ham lidt liv i de døde grå øjne samt give ham en tur hos frisøren. Han virker så håbløst fortabt, denne grå og skrutryggede mand, der tusser rundt i en verden, han føler, han ikke burde være en del af.

Holly Hunter som Adele, der giver sin brors morder en chance, skønt hun ikke ved, hvem han er, giver sin rolle en dejlig karakter, på en gang følsom, sårbar og barsk. Kirsten Dunst spiller en troværdig rolle som den lidt-fanden-i-voldske Sofia, der ikke helt magter at tage ansvar for sit liv ... og dog.

Morgan Freeman skal da også lige nævnes. Hans karakter burde have været lidt mere markant som vækkelsesprædikanten Miles. Der kunne godt være lidt mere kød på hans rolle.

Men alt i alt en god og seværdig film i den lidt tungere og dybere ende af skalaen. En film, der sætter sine spørgsmålstegn og ikke giver de store svar. Dem må man selv komme frem til.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017