Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Lejemorderen (1990)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Dennis Hopper
Medvirkende: Jodie Foster, Dennis Hopper, Vincent Price, Charlie Sheen, m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 6. november 2012
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Anne Benton er ved at være klar til ferniseringen af sin udstilling med konceptuel kunst.

På vej hjem punkterer hendes bil og hun fortsætter til fods. Desværre et øde sted, og hun kommer uforvarende til at overvære et mafiamord.
Efterfølgende, da hun sidder på politistationen, går det op for hende, at selv i politiets egne rækker, befinder mafien sig. Og hun stikker af.

Mafien vil meget gerne gøre hende tavs og hyrer lejemorderen Milo (Dennis Hopper). Han studerer sit kommende offer gennem et par måneder og endelig finder han hende i en lille by i New Mexico.

Men den følelsesmæssige knudemand er blevet fascineret af Anne. Ja, faktisk er han forelsket, og selv om følelserne ikke er gengældte, tager parret flugten igen. Både fra mafia og politi.

Det er Dennis Hopper, der har instrueret og selv spiller hovedrollen som knudemanden i Lejemorderen (Catchfire), og det er udelukkende ham og hans med- og modspiller, Jodie Foster, der bærer hele filmen oppe.

De to sammen slår gnister og virker rimelig troværdige, hvorimod resten af skuespilholdet virker middelmådige og fjogede.

Jodie Foster (Anne) har altid været en af mine favoritter. Hun er en af de barnestjerner, der har overlevet mediecirkusset og presset.

Hendes store talent kunne man allerede opleve i gennembrudet som Iris i Taxi Driver i 1976. Samt den desværre lidt oversete og glemte perle, Pigen for enden af vejen, ligeledes fra 1976, og Nell.

Moralen i filmen er vel, at man ikke skal gå så meget op i sit arbejde, at man elsker det. I hvert fald ikke, hvis man er lejemorder - og målet er en ung smuk sexet kvinde. For selvfølgelig har en lejemorder da også følelser.

Lejemorderen er bestemt ikke en stor film, men en meget sød, stille actionfilm, som man kan nyde en gråvejrsdag. Men de store spor sætter den ikke.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017