Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Le Donk & Scor-Zay-Zee (2009)
 
 
  Genre: Mockumentary
Instruktør: Shane Meadows
Medvirkende: Paddy Considine, Scorzayzee, Olivia Colman m.fl.
Varighed: 71 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Trinity Films
Udgivet: 16. november 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Le Donk (Paddy Considine), der ikke er helt ung længere, er en mislykket musker og roadie. Han arbejder for bandet Arctic Monkeys.

Le Donk bliver bedt om at deltage i en deltage i en dokumentarfilm. Sammen med filmholdet besøger han sin tidligere kæreste, Olivia (Olivia Colman), der venter Le Donks barn. Da Le Donk erfarer, at Olivias nye kæreste skal deltage ved barnets fødsel, bliver han temmelig muggen.

Le Donk tager derpå sammen med filmholdet og Scorzayzee (spillet af sig selv), som er en ung, "up-and-coming" rapper, Le Donk er mentor for, til Manchester. Her skal Le Donk hjælpe bandet, han arbejder for, ved en koncert på en musikfestival.

Le Donk satser på at kunne skaffe Scorzayzee lidt tid på scenen sammen med Arctic Monkeys. I Manchester efterlader Le Donk den yngre rapper, så han lære sit nye keyboard at kende, for selv at snakke Scorzayzees sag med en af bandets lydfolk.

Scorzayzee kan dog ikke hitte hverken hoved eller hale i sit nye keyboard. Derfor vandrer han lidt rundt på festivalområdet, og ender på scenen. En af Arctic Monkeys lydfolk hjælper Scorzayzee med slutte sit keyboard til lydanlægget.

Scorzayzee giver den nu gas på scenen og imponerer alle de tilstedeværende. Kort efter kan Le Donk fortælle rapperen, at han kan få lov til at optræde sammen med Arctic Monkeys ved koncerten. Le Donk fortæller dog også at han selv skal deltage på scenen, hvor han skal hjælpe med keyboardet og synge mellem Scorzayzees numre.

Lidt senere bliver Le Donk ringet op af Olivias kæreste, der fortæller at fødslen er lige op over. Le Donk er ikke meget for atlade Scorzayzee optræde alene, men erkender, at der egentlig ikke er brug for ham på scenen.

Le Donk kører derfor hjem for at se sit nyfødte barn. Olivia får dog overtalt Le Donk til at tage tilbage til Manchester. Og næste eftermiddag optræder Le Donk så sammen med Scorzayzee foran det store publikum ...

Le Donk & Scor-zay-zee er en, for at sige det mildt, temmelig anderledes oplevelse. Der er nogle underholdende momenter, men der er tilgæld for meget tomrum mellem dem.

Resultatet er, at Le Donk & Scor-zay-zee, i denne anmelders øjne, falder temmelig meget til jorden. Det er dog en formildende omstændighed, at filmen trods alt kun stjæler lidt over en time af ens liv.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017