Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Kriger (2011)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: David Wnendt
Medvirkende: Alina Levshin, Jella Haase, Sayed Ahmad m.fl.
Varighed: 100 minutter
  Originalsprog: Tysk
Distributør: Atlantic
Udgivet: 19. september 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En ganske almindelig ung pige ved navn Marisa. Bor hjemme hos sin mor, er kæreste med Sandro, arbejder som kassedame og er nynazist.

Sandro sidder i fængsel, og hun glæder sig til at han kommer ud, så de kan begynde at stifte familie. I mellemtiden fordriver hun sin fritid med at hænge ud med gruppen af nynazister.

Her ryger de lidt hash. Ellers hygger de sig med at se gamle filmklip med Hitlers taler samt happy slapping, der hovedsageligt går ud over uskyldige indvandrere.

Det eneste faste holdepunkt, Marisa (Alina Levshin) har, er hendes morfar, der er bandlyst i hjemmet og som moderen ikke vil se. Han ligger på hospitalet, og hun besøger ham tit og ofte.

15-årige Svenja (Jella Haase). En ganske almindelig pige, andenbedst i klassen, bor sammen med sin yderst kontrollerende papfar og sin lige så yderst svage mor. Hun er kæreste med deres altmulig-mand, Marcus, der også er nynazist og tilhører samme gruppe, som Marisa.

Marisa og Svenja mødes. Men Marisa er ikke interesseret i et venskab med den unge pige, hvorimod Svenja meget gerne vil være veninde med den stærke og seje kvinde.

Omstændighederne vil, at Marisa kommer i berøring med en afghansk flygtning, Rasul (Sayed Ahmad), og hun føler sig presset til at hjælpe ham med at komme til Sverige. Hendes idealer begynder langsomt at smuldre, men hun kan ikke uhindret og ustraffet forlade det nynazistiske miljø ...

Kriger (Kriegerin) er en voldsom oplevelse. Dels fordi den virker så realistisk og hverdagsagtig, dels fordi den viser, hvor hurtigt man kan blive fanget i et farligt miljø, som ung og forblændet.

Kriger giver også et godt indblik i forældrenes roller. I Marissas tilfælde, med en mor, der ikke sætter spørgsmålstegn ved sin datters opførsel, og Svenjas kontrollerende far, hvor der bliver sat spørgsmålstegn ned til mindste detalje.

Tematikken er ikke helt ukendt. Film som f.eks. Bølgen, American History X og The Believer har behandlet samme emne, og nu kommer så Kriger, der helt klart er en værdig sidekammerat til de nævnte film på dvd-hylden.

Jeg kan helt klart anbefale at se Kriger, især hvis man har en teenager i huset. For det er ikke kun noget, der sker for naboens datter. Det kan lige så vel være ens eget afkom, der er på vej ind i et fællesskab, som han/hun ikke helt kan overskue konsekvenserne af.

Det eneste klagepunkt, jeg egentlig har, er tekstningen. Af uransagelige grunde er der valgt en meget lille font, som er meget svær at læse. Det er lidt synd.

Men hvis man ser bort fra dette, er Kriger en vigtig film. Det er en film, man bare skal se, hvis man interesserer sig en lille bitte smule for, hvorfor nogle unge bliver destruktive og voldelige, og søger anderledes græsgange.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017