Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Krigen (2015)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Tobias Lindholm
Medvirkende: Pilou Asbæk, Søren Malling, Tuva Novotny, Charlotte Munck, Dar Salim, Dulfi Al-Jaburi, Tobias Lindholm m.fl.
Varighed: 110 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. januar 2016
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Kompagnichef Claus Michael Pedersen (Pilou Asbæk) og hans deling er udstationet i Afghanistan som fredsbevarende styrke.

Dagene går med patruljeringer for at være synlige i området og skabe kontakt til civilbefolkningen, der gerne skal vindes over på soldaternes side og modarbejde Taleban.

Men det er et farefuldt arbejde. Snigskytter, miner og talebanere lurer overalt.

Hjemme i Danmark forsøger Claus Michaels kone, Maria (Tuva Novotny), at holde styr på den resterende familie. De har tre børn, lille Elliot, mellembarnet Julius og storesøster Figne.

De savner alle deres far, men reagerer på hver deres måde. Især Julius er oprørsk og lidt af en mundfuld for Maria.

Familielivet forsøges at holdes gående med et dagligt telefonopkald fra Afghanistan. Men deres virkeligheder ligger milevidt fra hinanden og det er svært for alle.

Under en rutinemæssig patruljering kommer delingen i svær ildkamp med sårede til følge. For at redde sine mænd, træffer Claus Michael en hurtig beslutning. Dette får konsekvenser for ham, hans mænd og, ikke mindst, på hjemmefronten.

Krigen er nomineret til en Oscar for bedste udenlanske film, og det bliver spændende af følge. Derudover er filmen nomineret til yderligere fem internationale filmpriser.

Krigen er et stærkt og vedkommende drama, som skildres fint og sobert. Her er ingen helte eller skurke.

Det er bare soldaternes dagligdag, hvor beslutninger skal tages her og nu. Der er ingen tid til at diskutere, debattere eller tænke over beslutningers konsekvenser. Det er trods alt deres liv, der står på spil.

Instruktøren, Tobias Lindholm, er en produktiv og spændende herre. Han står også bag Kapringen og R. Desuden har han skrevet manuskript til blandt andre 9. april og Kollektivet.

Alle seværdige og nærværende film, der helt klart kan anbefales.

Skuespillerne giver hver især hinanden fint med- og modspil. Især var jeg fascineret af Marias rolle, glimrende spillet af Tuva Novotny. Hun kendes fra blandt andre gyseren Possession og Den sorte Madonna.

Pilou Asbæk er efterhånden en af dansk films store stjerner. Han er en formidabel skuespiller og kendes fra blandt andet sin glansrolle som Simon Spies i Spies & Glistrup, R, Kapringen og To verdener.

Krigen er en vigtig film, der på en fin måde får flettet flere problematikker ind i hinanden. Ikke mindst problemet med at få hjemmefronten til at fungere, på trods af distancen og omstændighederne.

Jeg kan varmt anbefale Krigen. En god aktuel historie med fine skuespilpræstationer. Så sæt de 110 minutter af og nyd en dansk film i Oscar-klasse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017