Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Korsvejen (2014)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Dietrich Brüggemann
Medvirkende: Lucie Aron, Anna Brüggemann, Michael Kamp, Lea van Acken m.fl.
Varighed: 106 minutter
  Originalsprog: Tysk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 23. juli 2015
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
14-årige Maria (Lea van Acken) er ikke helt som andre teenagere. Hun er katolik med et meget stort K. Hendes familie tilhører den ortodokse gren af katolicismen i menighedsrådet St. Athansius.

De efterlever de 10 bud, sakramenterne og kirkens regler. Maria er stærkt forankret i sin tro, og der er kun en lille uges tid til hendes firmelse. Her træder hun ind i de voksnes rækker med en mission om at frelse sine medmennesker og leve efter reglerne.

Men det er svært at være anderledes. Især i den alder og hun bliver da også mobbet i skolen grundet sin tro.

Hun kommer i snak med Christian (Moritz Knapp) fra parallelklassen. Han tilhører et mere liberalt menighedsråd, hvor han synger i koret. Han inviterer hende med, men det er på forhånd udelukket, da repetoiret byder på både Bach, gospel og soul. Hvilket er forbudt i hendes menighedsråd. Men det er tillokkende.

På hjemmefronten går det heller ikke for godt. Hendes mor (Franziska Weisz) er streng i sin opdragelse, især af Maria. De tre andre søskende får lidt mere snor, måske fordi de er mindre. Den mindste, Johannes på fire år, lider af en mystisk sygdom, der gør, at han ikke kan tale.

Dette bekymrer naturligvis familien, og Marias største ønske er, at han kommer til at tale. Men måske hvis hun bringer Gud det største offer af alt, kan han få en stemme ...

106 minutters katolsk smerte og lidelse på tysk er lang tid. Det første kvarter er dræbende at komme igennem, men meget vigtigt, da gammelkatolicismen i meget korte træk bliver gennemgået via firmelsesforberedelsen.

Men derfra går handlingen slag i slag. Opdelt i 14 kapitler, hvert omhandlende episoder fra ugen op til firmelsen. Smertefulde og triste episoder fra Marias ensomme liv, hendes kamp for sin tro og forsøg på, at få de to virkeligheder til at gå op i en højere enhed.

Maria spilles eminent af Lea van Acken. Hendes sårbarhed gør hende nærmest gennemsigtig. Som handlingen skrider frem, bliver hun mere og mere gennemsigtig fysisk, men stærkere og stærkere psykisk.

Men det er især moderen, spillet af Franziska Weisz, jeg bed mærke i. Fantastisk præstation fra hendes side. Hun går direkte ind under huden og egentlig er det en meget usympatisk og fanatisk mor, der her bliver gengivet.

Korsvejen (Kreuzweg) har vundet otte internationale priser, heriblandt Sølvbjørnen på Berlinfestivalen. Hvilket er fuldt ud fortjent. Det er et yderst stramt og stille drama, der giver stof til eftertanke.

Jeg vil helt varmt anbefale Korsvejen. Stærke skuespilpræstationer samt en god historie, der er oplagt til debatten om, hvor svært det kan være, at forlige sin tro og overbevisning med udenforstående omgivelser.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017