Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Kongekabale (2004)
 
 
  Genre: Politisk thriller
Instruktør: Nikolaj Arcel
Medvirkende: Anders W. Berthelsen, Søren Pilmark, Nicolas Bro m.fl.
Varighed: 193 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 21. februar 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
11 dage før folketingsvalget, kommer lederen af Danmarks største parti, Midterpartiet, Axel Bruun, ud for en katastrofal bilulykke. Og så starter den interne politiske magtkamp, hvor alle kneb gælder.

Den unge ambitiøse journalist Ulrik Torp (Anders W. Berthelsen) bliver Dagbladets mand på Christiansborg, hvor han hurtigt bliver viklet ind i et rænkespil og desperate tilsvininger. Ulrik bliver en lille, men dog afgørende og vigtig brik i magtspillet.

Ulrik kommer på sporet af en uhyrlig konspiration, men ingen vil lytte til ham. Han er ved at blive taberen i spillet, og han slår sig sammen med freelance journalisten, som praler af, at han er den eneste ærlige journalist på Borgen, Henrik Moll (Nicolas Bro) for at afdække sandheden.

Det er en fremragende historie. Det politiske spin er godt og meget overbevisende gengivet. Samtlige skuespillere yder det ypperste. Det er længe siden, jeg har set så godt et plot i en politisk thriller, som normalt ikke helt er min genre.

Filmen er meget realistisk, især når man lige tænker over, hvad der sker af politiske skandaler lige pt. Desværre er den lidt træg i starten, men efterhånden som plottet går op for en, bliver man helt opslugt af filmen.

Der er en del ekstramateriale, bl.a. virkelighedens kongekabale - inspirationerne til filmen, filmen om filmen, kommentarspor af instruktøren og medforfatterne Rasmus Heisterberg og Henrik Qvortrup.

Kongekabale har med rette modtaget et hav af priser, bl.a. 8 Robert'er, vinder af Politikens Publikumspris på Copenhagen International Filmfestival 2004, samt en Bodil for årets danske film. Søren Pilmark løb også af med en Bodil for bedste mandlige birolle.
Alt i alt en yderst troværdig og spændende politisk thriller.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017