Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Kong Arthur (2004)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Antoine Fuqua
Medvirkende: Clive Owen, Keira Knightley, Mads Mikkelsen m.fl.
Varighed: 136 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 2004
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ridder Arthur (Clive Owen) og hans trofaste riddere har i 15 år beskyttet Hadrians mur i Nordengland mod saksere og pictere (oprørere), og endelig efter 15 år i helvede har de nu udsigt til at få deres frihedsbrev, så de kan rejse hjem til deres fædreland Sarmatia.

Men der venter en opgave mere, før de kan rejse hjem fra de romerske tropper. De skal evakuere en højtstående romersk familie, der af uvisse grunde har valgt at bo i fjendeland.

Sakserne er gået i land og er parate til at erobre det britiske rige. Da Arthur og ridderne ankommer til den romerske familie, går det pludselig op for Arthur, at dét Romerrige, han og hans mænd har kæmpet for, blot er en illusion, og med sakserne i hælene, må kampen om frihed begynde.

Det er en lang film, indrømmet, og der er en del mærkværdigheder i. F.eks. heltinden (ingen heltefilm uden en smuk ung heltinde) Guinevere (Keira Knightley) render mere eller mindre halvnøgen rundt trods frost og kulde. Det er også lidt pudsigt at se Ridder Arthur og hans seks riddere stå overfor en hær, der nok tæller de første 200 krigere - men pyt med det. Det er jo kun en film.

Der er en del drabelige slag, og i længden bliver det lidt ensformigt, men det er jo eventyr, og man bliver da også godt underholdt. Det der trækker filmen op, er den fantastiske fotografering, indimellem er det næsten helt poetisk.

Den alternative slutning, som findes på ekstramaterialet, er efter min mening bedre end den, der bliver vist, så se den endelig.

Men alt i alt en god gedigen gang drengerøvsfilm til en trist vinterdag.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017