Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Kolde fødder (2006)
 
 
  Genre: Komedie/drama
Instruktør: Edward Burns
Medvirkende: Edward Burns, Donal Logue, Brittany Murphy m.fl.
Varighed: 94 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 9. januar 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Pauli (Edward Burns) er i midt-tredverne og skal giftes med sin store kærlighed Sue (Brittany Murphy). De venter endda et barn og alt synes lyserødt ... men ...

Paulie føler sig slet ikke klar til den ansvarsfulde faderrolle, og alene tanken om, ar nu klapper fælden, får koldsveden til at pible frem.

Der er syv dage til brylluppet skal stå, og Paulie bliver mere og mere i tvivl, om det han nu gør, er det rigtige.

Hans bedste venner forsøger i bedste stil at træde til og gøre hans sidste syv dage i "frihed" til syv rigtig gode dage.

Jeg er endnu engang kommet i tvivl om, hvad en komedie defineres som. Kolde fødder hører i hvert fald ikke under min opfattelse af komedie.

De i alt fem venner, inklusive Paulie, har så meget indestængt vrede, frustrationer og uløste konflikter, at det næppe kan kaldes sjovt. Det er hverdagsdrama, så det batter, og det er fremragende gengivet i form at gode skuespilpræstationer.

Da jeg læste det korte resume bag på coveret, tænkte jeg med gru, at det var endnu en "bowling, strip og endeløse branderter under en polterabend", at jeg virkelig skulle tage mig sammen til at sætte skiven i afspilleren.

Men jeg blev overrasket - endda på den positive måde, men det trækker altså ned, når et drama bliver betegnet for komedie. For Kolde fødder rummer langt mere end som så.

Og det er synd for de folk, der tror, de kommer hjem med en "tømmermandsfilm", hvor hjernen kan slås fra. Og det er endnu mere synd for de folk, der fravælger Kolde fødder fordi de, som jeg, tror, at det er en tåbelig komedie om fem venner på druk.

Men har man mod på at se et drama med lidt sjove indslag, der på fornemmeste vis beskriver, hvad livet går ud på, så sæt "Kolde fødder" i afspilleren, og glem alt om at slå hjernen fra. Det er drama om kærlighed, venskab, følelser og forsoning.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017