Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Knowing (2009)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Alex Proyas
Medvirkende: Nicolas Cage, Chandler Canterbury, Lara Robinson m.fl.
Varighed: 117 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 22. september 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Historien tager sit udgangspunkt i 1959 på en helt nybygget skole. For at fejre nybyggeriet skal en af klasserne begrave en tidskapsel med tegninger af fremtiden, som de forestiller sig den, 50 år senere - i 2009. En af eleverne, Lucinda (Lara Robinson), laver dog ikke en tegning, men et ark fyldt med tilsyneladende tilfældelige tal.

Lucinda når ikke at blive færdig med sit "værk", inden læreren tager det ud af hænderne på hende. Senere, under festceremonien, forsvinder Lucinda. Hendes lærer finde hende senere i et skab, hvor hun er i gang med at skrabe de sidste tal ind i døren.

50 år senere skal tidskapslen graves op igen, og de gamle tegninger deles ud blandt den nyeste generation af skolens elever. Caleb (Chandler Canterbury), der er søn af MIT-professoren og astrofysikeren John Koestler (Nicolas Cage), får overrakt Lucindas alternative kig ind i fremtiden.

Far og søn regner det i første omgang for at være meningsløse, tilfældige tal. Men John finder dog en sammenhlng i tallene. Tallene viser nemlig dato, dødstal og sted for de største katastrofer gennem de seneste 50 år.

Men tallene viser også nogle katastrofer, der endnu ikke er sket. John opsøger stederne på de rette datoer, blot for at konstatere, at han intet kan gøre for at forhindre katastroferne med mange dødsofre, Og han regner sig frem til, at den sidste forudsigelse er en spådom om jordens og menneskehedens undergang.

John kæmper snart efter en kamp for at redde sin søn, Lucindas barnebarn, Abby (Lara Robinson), og sig selv fra den truende katastrofe, mens det går op for resten af jordens befolkning at dommedag nærmer sig. Midt i det hele bliver børnene tilmed kidnappet.

Knowing er en både og film, for den vil en masse ting, og den har mange ting at fortælle. Detkan gøre det svært at følge handlingen til tider, ligesom de mange budskaber får filmen til konstant at placere sig mellem flere stole samtidig, Særligt som slutningen af filmen nærmer sig.

Selve slutningen er både spektakulær og uventet. Ikke kun er der masser af bragende flotte special effects, men den er også smækfyldt med symbolik.

Action, drama, science fiction? Tja, man kan sagtens mange forskellige labels på denne flotte film, men jeg har så har valgt action, for det er der oceaner af, mens den i mine øjne ikke når målet med science fiction brillerne på.

Historien er god og tankevækkende. Skuespillet er solidt og billedsiden er rigtig flot, hvor der er kælet for mange af detaljerne. Kort og godt følte jeg mig aldeles glimrende underholdt i meget tæt på to timer. Thumbs up til Knowing.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017