Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Knight Moves (1992)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Carl Schenkel
Medvirkende: Christopher Lambert, Diane Lane, Tom Skerritt m.fl.
Varighed: 111 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 2. decemer 2010
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
To drenge deltager i en skakturnering og taberen overfalder sin overmand med en fyldepen. Overgrebet betyder, at hans far forlader familien, og han overværer senere sin alkoholiserede mor forbløde efter at have skåret sig på en smadret flaske.

20 år senere er Peter Sanderson (Christopher Lambert) en af verdens yngste og succesfulde stormestre i skak nogensinde. Peter, der efter at have mistet sin kone i en trafikulykke er alenefar, deltager i en etydningsfuld turnering på en mindre, amerikansk ferieø.

I en pause i turneringen møder Peter en kvinde, som han har uforpligtende sex med. Men kort tid efter findes kvinden myrdet, og skakspilleren er pludselig hovedmistænkt i drabssagen, omend der ingen beviser er.

Politimanden Frank Sedman (Tom Skerritt), der leder efterforskningen, må snart efter konstatere, at en seriemorder er på spil. Han beslutter derfor at inddrage psykologen Kathy Sheppard (Diane Lane) i efterforskningen.

Kathy starter også med at mistænke Peter for drabene, selv om sporene tyder på, at drabsmanden prøver at involvere skakstormesteren i et dødeligt skakspil. Kathy forsøger at komme ind under huden på Peter, men ender med at forelske sig i skakspilleren.

Da seriemorderen begynder at kontakte Peter med ledetråde om kommende drab, bliver også han inddraget i efterforskningen. Peter finder et mønster i ledetrådene, men politiet mistænker ham fortsat for at stå bag drabene ...

Knight Moves er en ganske udmærket thriller, hvor man pænt må vente på den actionfyldte slutning for at finde ud af, hvem morderen i virkeligheden er. For hver gang plottet tager en ny drejning, peger sporene skiftevis på skakspilleren og på en helt anden.

Tilbageblik i filmen er holdt i sort/hvid, hvilket automatisk giver indtrykket af noget ældre. Ellers er Knight Moves præget af godt, filmisk håndværk, hnvor der anvendes Hitchcock-lignende effekter for at underbygge stemningen.

Skuespillet er ikke prangende, men absolut i orden, selv om specielt Christopher Lambert er oplevet med væsentlig mere glød og overbevisning. Alt i alt er Knight Moves dog absolut en udmærket film, der sagtens kan bære spilleriden på næsten to timer.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017