Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Klovn - the Movie (2010)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Mikkel Nørgaard
Medvirkende: Frank Hvam, Iben Hjejle, Casper Christensen, Mia Lyhne m.fl.
Varighed: 94 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 10. juni 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De to venner Frank (Hvam) og Casper (Christensen) beslutter sig for at tage på en drengerøvssommerferietur uden fruerne, henholdsvis Mia (Lyhne) og Iben (Hjejle).

De to venner vil have en rigtig gang mandehørm med hvad dertil hører: Sjov, skæg, sex og sprut, og det kan jo ikke gøres med påhæng. Derfor vælger Frank og Casper en kanotur på Gudenåen.

Programmet er enkelt: Et stop ved en campingplads, videre til Skanderborg Festival og sidst, men ikke mindst, Castello Alley Cat - Silkeborgs fineste og mest hemmelige bordel, ejet af Bent Fabricius Bjerre.

Men de bedste planer har det med at kuldsejle, og det gør det også for de to herrer. Mia er gravid, og hun er ikke helt sikker på om Frank overhovedet er i besiddelse af far-potentiale. Så er det nok ikke det bedste træk at gå ud at svinge med helikopteren overfor fremmede damer. Men derfor kan Casper jo stadig.

Ud over Mias tvivl bliver Frank og Casper tillige belemret med Franks kvabsede 13-årige nevø, Bo (Marcus Jess Petersen). Hans forældre er lige blevet gift og er på bryllupsrejse, så nu har Frank muligheden for at vise Mia, at han sagtens kan være en god faderfigur. Modstræbende - både fra Caspers side og Bos side, er de nu tre på kanotur.

Det bliver en uforglemmelig tur for de tre i hver sin aldersgruppe ..

Klovn kørte som tv-serie fra 2005 til 2009 og modtog mange tv-priser. Derfor er det vel meget nærliggende, at holdet bag succes-serien besluttede sig for at satse på en spillefilm.

Jeg må lige indrømme og indskyde, at jeg kun har set nogle meget få afsnit af serien. Tre sammenlagt tror jeg det kan blive til, så jeg kan kun bedømme ud fra selve Klovn - the Movie. Hvilken jeg gruede lidt for at sætte i afspilleren.

Men hold da op, hvor blev jeg godt underholdt. Klovn - the Movie er absolut i særklasse af dansk komedie. Der er bid, satire, kulsort humor og absurditeter nok til at dække mit behov.

Der bliver gjort godt og grundigt grin (eller gør der?) med mandebilledet, som en vattet nok-sagt, der er under stilethælen. Og fruernes dialoger er ikke mindre end suveræne. Jeg elsker, når der laves parodier (?) på vi kvinders reaktionsmønstre.

Den med, at kvinden farer op i det røde felt over det, manden siger, eller nærmere, det hun tror, han ville have sagt, hvis han vel at mærke havde været en rigtig mand med rigtige nosser, er der en hel del fine eksempler på i Klovn - the Movie. Iben Hjejle er et naturtalent til at skildre dette.

Og dette fantasiske mandebillede af store stærke mænd i samlet flok, der i den grad kan ordne, hvad det skal være. Det være sig husfreden eller blot en lille konflikt i mande-læsegruppen.

For øvrigt løses sidstenævnte konflikt med en begmand, og husfreden kan reddes med en pearl necklace.

Foruden Casper Christensen og Frank Hvam i de to altoverskyggende hovedroller, ses også blandt andre Remee, Medina, Thomas Helmig, Bent Fabricius Bjerre, Jørgen Leth og Lars Hjortshøj. For ikke at glemme Marcus Jess Petersen i rollen som Bo.

Og psst - Marcus - det er ikke størrelsen, det kommer an på. Men om du kan ramme, hvor du skal, når du står op og tisser.

Klovn - the Movie er en fed film, der nok skal få mundvigene til at pege opad. Det er dansk humor, når det er bedst.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017