Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Klassefesten 2 - Begravelsen (2013)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Mikkel Serup
Medvirkende: Anders W. Berthelsen, Nikolaj Kopernikus, Troels Lyby m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. juni 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Nyligt fraskilte Andreas (Anders W. Berthelsen), familiefaren Niels (Nikolaj Kopernikus) og rockmusikeren Thomas (Troels Lyby) er venner. Bedste venner. Og har det været lige siden skoledagene.

Så da Thomas skal giftes, skal der selvfølgelig en polterabend til. Og Andreas vil sørge for et brag af en fest, for Thomas er nemlig temmelig deprimeret. Dårlige anmeldelser af hans seneste album overskygger helt det forestående bryllup.

Men trods bowling og stripper, går det ikke just som forventet. En af deltagerne, Torben, bliver nemlig fundet død på toilettet. Netop som Niels har fundet ud af, at Torben har været i seng med hans kone.

De tre venner vil selvfølgelig deltage ved begravelsen af Torben. Selv om det er dagen inden Thomas skal giftes. Og selv om Niels hader Torben for at have knaldet hans kone.

Så Andreas, Niels og Thomas tager af sted. Sammen. I Andreas bil. Og ender til den forkerte begravelse. Men det er blot en blid start på de problemer og forviklinger, der følger ...

Klassefesten 2 - Begravelsen lægger lidt trægt fra land. Men jeg skal love for, at handlingen og løjerne derefter tager fart.

Tilmed med masser af gode grin undervejs. For der ikke langt mellem de mest absurde optrin og herligt underholdende dialoger. Og så er meget af humoren herligt sort, ligesom der bestemt ikke lægges fingre mellem.

Skuespillet er godt og veloplagt, hvor de medvirkende synes at hygge sig ganske godt. Men ok, det er så også den vanlige skare af danske skuespillere. Hvilket ikke nødvendigvis er et plus i karakterbogen!

Også den tekniske side af filmen er fint med. Både lyd og billede er således mere end bestået.

Som titlen, Klassefesten 2 - Begravelsen, mere end antyder, så har der også været en etter. Den har jeg så ikke stiftet bekendtskab med, og kan derfor ikke drage paralleller eller sammenligne. Men må dog konkludere, at der forhåbentlig har været mere klassefest over etteren.

Alt i alt er Klassefesten 2 - Begravelsen et ganske underholdende bekendtskab. Historien er måske en kende tynd og starten lidt sløv, men det opvejes til fulde i løbet resten af de knap syv kvarter - blandt andet med en temmelig anderledes og underholdende begravelse.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017