Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Kinky Boots (2005)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Julian Jarrold
Medvirkende: Joel Edgerton, Chiwetel Ejiofer, Sarah-Jane Potts m.fl.
Varighed: 102 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Buena Vista Home Entertainment
Udgivet: 4. juli 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Familien Price har siden 1895 drevet en lukrativ skofabrik i Northhampton, England. I 2005 dør fader Price og overlader fabrikken til sønnike Charlie (Joel Edgerton).

Der går ikke lang tid, før Charlie finder ud af, at der ikke er det store marked for praktiske, fornuftige og yderst kedelige herresko, og fabrikken er på konkursens rand. Der skal nytænkning til, og det er ikke just det, Charlie er stærkest til.

Under en fyringsrunde bliver en af de ansatte, Lauren (Sarah-Jane Potts) en kende sur, og sætter Charlie på plads. Det han og fabrikken mangler er en niche-virksomhed.

Nogle uger forinden havde Charlie forsøgt at være en tapper ridder og reddede en ung smuk sort kvinde fra tre bøller, hvilket ikke faldt så heldigt ud. Men kvinden han reddede var dragqueen'en Lola (Chiwetel Ejiofer), og dette sætter hans tanker og ideer i sving.

Niche-virksomheden skal simpelthen være støvler og sko: 37 centimeter rørformet sex til kvinder, der er mænd.

Det er teamet bag The Calendar Girls, der også står bag Kinky Boots, og som i The Calendar Girls er filmen baseret på en sand historie. Jeg ved ikke lige, hvor de finder disse skæve historier fra virkeligheden fra, men de fanger altså de gode historier.

Jeg havde ikke skruet mine forventninger op, da jeg skulle se Kinky Boots, for jeg elsker The Calendar Girls, og det er en historie, der er svær at slå ... men ... Kinky Boots gjorde alle mine indvendinger til skamme og levede helt op til mine standarder om en god historie.

Man kan simpelthen ikke lade være med at blive lidt glad i låget over denne film. Historien er i top, soundtracket gør, at man bare må svanse rundt - helst på høje hæle, og skuespillerne er pragtfulde.

Og nu må jeg komplementere Lola, spillet af Chiwetel Ejiofer. Det er intet mere end eminent skuespil, han lægger for dagen. Man føler hans frustrationer, hans styrke, hans kvindelige side, hans maskuline side, hans sårbar og hans karisma. Han kryber ind under huden. Og han bliver siddende.

Må jeg have lov til at anbefale denne komedie/drama fra virkelighedens verden på det varmeste.

Kinky Boots er i særklasse i denne genre.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017