Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
King of the Hill (2007)
 
 
  Genre: Thriller
Instruktør: Gonzalo López-Gallego
Medvirkende: Leonardo Sbaraglia, María Valverde m.fl.
Varighed: 84 minutter
  Originalsprog: Spansk
Distributør: Trinity
Udgivet: 8. oktober 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Quim (Leonardo Sbaraglia) er på vej hjem til sin eks-kæreste Sofia gennem den spanske ødemark.

På vejen standser han op ved en benzinstation og her møder han Bea (Maria Valverde). Efter en hed omgang sex på toilettet, finder Quim ud af, at hun har rullet ham.

Hun har dog været så flink at betale for hans benzin, inden hun stak af. Men han bliver irriteret og rasende, og sætter efter hende.

Pludselig bliver han beskudt. Og med ét er både Quim og Bea på vild flugt gennem det viltre terræn. Uden nogle ide om, hvem der jager dem eller hvorfor ...


King of the Hill (El Rey de la Montaña) er en yderst intens thriller. Plottet er set før, men King of the Hill udmærker sig ved, at intensiteten holder hele vejen igennem og virker utrolig troværdig.

Derudover - og derfor det femte klaptræ - den ualmindeligt grimme drejning, historien tager til sidst. Faktisk møg ubehageligt, men igen - ikke særlig utroværdigt, hvis man lige tænker efter.

Leonardo Sbaraglia (Intacto) er eminent i sin rolle som Quim. At han så også ser godt ud, er noget helt andet. Maria Valverde som Bea er også fantastisk i sin rolle. Hun virker så skrøbelig i sin nærmest gennemsigtige skønhed, men det skal man ikke lade sig narre af.

Spanske film udmærker sig ved ikke at være mainstream og politiske korrekte. De går gerne udover grænserne, og det er så herligt befriende.

At så mange spanske film ender med at blive amerikanserede, som for eksempel Vanilla Sky, Chloe og Quarantine (den spanske originalfilm hedder Rec), gør dem ikke ringere - blot mere strømlinede.

Jeg synes bare, man skal se originalerne, inden man kaster sig over de amerikanske udgaver.

Men King of the Hill er absolut en film, der skal ses, hvis man trænger til spænding gennem 84 minutter. Og det er en film, man sagtens kan se igen.

Trods det enkle plot, er der mange spørgsmål, der dukker op hen ad vejen, som måske bliver besvaret ved et genkig, når man ikke er nær så fokuseret på at trække vejret grundet åndenød.

Så sæt King of the Hill i afspilleren og nyd en god thriller. Her mangler i hvert fald ikke spænding.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017