Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Kinamand (2005)
 
 
  Genre: Kærlighedsdrama
Instruktør: Henrik Ruben Gentz
Medvirkende: Bjarne Henriksen, Vivian Wu, Lin Kun Wu, Charlotte Fich m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 24. oktober 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Blikkenslageren Keld Deckers (Bjarne Henriksen) følelsesmæssige rør er totalt tilstoppede, efter hans kone Rie er skredet fra ham. Ries opfattelse af deres årelange ægteskab var ganske enkelt "et dødsbo".

Men en slagen helt skal jo også have føde, og han frekventerer den lokale grillbar. Her står den glade kineser Feng bag disken. Keld er en ubeslutsom type, så han vælger at starte med nummer 1 fra menukortet og så fremdeles spise sig vej gennem menukortet i kronologisk rækkefølge dag for dag.

En dag ryger rørene i grillen, og Keld påtager sig opgaven med at lave rørene, og langsomt vokser et venskab op mellem Feng, hans familie og Keld.

Fengs søster Ling er på besøg i Danmark, og hendes turistvisum er ved at udløbe. Feng og familien vil gerne beholde hende her i landet, og Feng tilbyder Keld en pæn sjat penge, hvis han vil gifte sig med hende.

Først vil Keld ikke, men da Rie forlanger 50.000 kroner for at slutte ægteskabet helt, er der jo ikke langt fra tanke til handling. Keld og Ling bliver gift - bare proforma.

Men ... selv et iskoldt proformaægteskab kan gå hen og spire med varme kærlige følelser.

Det er en utrolig sød og rørende og nærværende historie, manuskriptforfatteren Kim Fupz Aakeson, har skruet sammen. Han står også bag manuskripterne til bl.a. Anklaget, Forbrydelser og Rene Hjerter, og han kan sit kram.

Bjarne Henriksen er fantastisk i denne rolle. Han spiller med perfektion den stille, sårbare, ubeslutsomme, desperate og uforstående mand. Vivian Wu giver også sin karakter fuld valuta for pengene. Selvom man ikke just forstå kinesisk, er hendes kropssprog og især glimtet i øjnene ikke til at tage fejl af.

Der er skønne scener med sprogforviklinger og kulturforskelle, men desværre har instruktøren Henrik Ruben Gentz villet for meget, og det kammer desværre over i for meget tragedie og drama. Han skulle have holdt sig til det stille og rolige kærlighedsdrama.

Kinamand er måske blevet lidt overset her i Danmark, men filmen har allerede modtaget flere udenlandske priser, bl.a. to priser på Den Internationale Filmfestival "Faces of Love", hvor filmen fik hovedprisen, Den Gyldne Pil, for bedste film, og Bjarne Henriksen fik Sølvpilen for bedste skuespiller.

Det er et dejligt hjertevarmt kærlighedsdrama, der er værd at se, og så er der jo alle de gængse klicheer, man kan grine af, f.eks. "Spise her - med hjem" og "Soja på rullen".
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017