Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Kim Ki-Duk Collection (2007)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Kim Ki-Duk
Medvirkende: Jae-hyeon-Jo, Don-kun-Yang, Ji-eun Lee m.fl.
Varighed: Samlet 320 minutter
  Originalsprog: Sydkoreansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Kim Ki-Duk er en ung talentfuld koreansk instruktør, der har høstet meget ros for sine film, blandt andet The Isle, Samaritan Girl og Tomme Huse.

Nu udgiver Another World Entertainment et bokssæt med tre af Kim Ki-Duks mindre kendte værker: Crocodile (Ag-O), Birdcage Inn (Paran daemun) og Address Unknown (Suchwiin bulmyeong).

Crocodile er Kim Ki-Duks debutfilm fra 1996. Crocodile (Jae-hyeon Jo) er en hjemløs, der bor ved floden under en bro sammen med sin "familie", der består af en gammel mand og en lille dreng.

Crocodile skaffer sig til dagen og vejen ved at stjæle fra selvmordere, der hopper ud fra broen. En ganske lukrativ forretning, men en dag springer en ung kvinde ud, og i stedet for at lade hende drukne, redder Crocodile hende for blot at voldtage hende.

Han beslutter sig for at beholde hende og langsomt vokser der følelser frem i ham, som hans iltre sjæl har svært ved at håndtere.

Birdcage Inn er Kim-Ki Duks tredje film fra 1998. Det er historien om en lille familie bestående af mor, far, søn, datter og så en logerende luder. Både far og søn ønsker at muntre sig med den logerende, hvilket gør datteren jaloux, især da hendes kæreste også vil lege med. Der er et rend af tilfældige mænd, luderens kæreste og hendes gamle alfons, der stadig har ejerfornemmelser.

Address Unknown er Kim Ki-Duks sjette film fra 2001. Chang-Guk bor sammen med sin mor i en efterladt amerikansk bus langt ude på landet. Han er et resultat af en kærlighedsaffære med en amerikansk soldat, der forlod moderen. Men hun skriver trofast til sin elskede, og hver gang kommer brevene retur med "adresse ukendt". Hun er efterhånden udstødt af samfundet og stemplet som forræder. Chang-Guk har kun en eneste ven, den yderst generte dreng Ji-Hum, og sammen udspionerer de den enøjede pige Eu-Nok.

Alle tre film er meget komplekse og meget svære at beskrive, for som altid (næsten) i asiatiske film, er historien fortalt gennem billeder, kropssprog og det ikke-sagte.

Jeg har ikke tidligere været bekendt med Kim Ki-Duk, men jeg må sige, jeg blev overrasket - på den positive måde.

Crocodile, Birdcage Inn og Address Unknown fokuserer alle på skæve eksistenser, der trods livets besværligheder formår at få noget godt ud af tilværelsen. Håb og drømme følges med vold og overfald godt krydret med ironi og humor.

Alle tre film er små perler på hver deres måde, og absolut et bekendtskab værd. Det er ikke sidste gang, jeg ser Crocodile og Birdcage Inn, hvorimod Address Unknow nok bliver et gensyn meget langt fremme i tiden. Den var meget underlig og til tider usammenhængende med forvirrende scener, jeg ikke helt forstod.

Men igen - det er en anden kultur og man skal følge med i teksterne, og derved kan man måske godt misse et eller andet usagt undervejs.

Alt i alt er det tre gode film, der skildrer en helt anden kultur. Her er alt: Dramatik, ironi, humor, vold og kærlighed.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017