Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Killer Elite (2011)
 
 
  Genre: Action
Instruktør: Gary McKendry
Medvirkende: Jason Statham, Robert De Niro, Clive Owen m.fl.
Varighed: 112 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 17. januar 2012
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Lejesoldaterne Danny Bryce (Jason Statham), Hunter (Robert De Niro), Davies og Meier er i Mexico for at foretage et bestilt drab. Danny kommer ikkr kun til at dræbe offeret foran hans søn, men kommer også selv til skade.

Danny beslutter sig for at trække sig tilbage fra sit blodige erhverv og flytter hjem til Australien. Her bruger han tiden på at komme til hægterne og blive kæreste med Anne.

Et år senere bliver Danny imidlertid nødt til at tage til Oman. Vennen og læremesteren Hunter bliver nemlig holdt fanget af sheik Amr. Hunter havde egentlig påtaget sig en opgave for seks millioner dollars, men forsøgte i stedet at stikke af med pengene.

Danny får at vide, at han kun redde vennens liv ved at påtage sig opgaven og dræbe tre tidligere, britiske elitesoldater, som sheiken mener, har dræbt tre af hans sønner. Danny skal ikke kun dræbe, men også sørge for at få ofrenes tilståelservideo samt få likvideringerne af elitesoldaterne til at se ud som ulykker.

Danny tager kontakt til sine tidligere kollegaer, Davies og Meier, der går med til at hjælpe mod at få del i de seks millioner dollars. De tre går nu i gang med at planlægge likvideringerne.

Den hemmelige organisation Feathermen, der varetager tidligere elitesoldaters interesser og beskytter dem, får nys om at noget er i gære. De sætter derfor den tidligere elitesoldat Spike Logan (Clive Owen) til at undersøge nærmere.

Det lykkes dog at eliminere alle tre mål, hver især på ganske udspekulerede måder, men ikke uden tab i egne rækker. Danny tager tilbage til Oman og får Hunter på fri fod, og kan derefter tage hjem til Australien og kæresten.

Danny bliver imidlertid til at trække i arbejdstøjet endnu engang. Det viser sig nemlig, at der var en fjerde elitesoldat indblandet i drabene på sheikens sønner, og at vedkommende snart vil udgive en bog om sit liv som elitesoldat.

Mens Hunter passer på Anne i Paris, påtager Danny sig opgaven med at dræbe den sidste elitesoldat. En besværlig opgave, da Spike Logan sammen med en lang række andre tidligere elitesoldater vil gøre alt for at beskytte deres tidligere kollega og samtidig dræbe Danny.

Mere skal ikke afsløres her. Men der er lagt op til et spændende opgør mellem Danny og Hunter på den ene side, sheiken og hans sidste levende søn, og Spike Logan på den anden side.

Killer Elite er baseret på en bog, der skulle bygge på virkelige begivenheder. Til det kan jeg kun sige, at hvis virkeligheden er så begivenhedsrig, er der ikke meget behov for fiktion.

For med Killer Elite er der virkelig smæk på actiondrengen fra start til slut. Men ok, sådan er det jo med flertallet af Jason Statham film. Ja, man kan jo nærmest kalde det for kampsportsekspertens varemærke.

Persongalleriet i filmen er stor og ikke alt bliver serveret på et sølvfad, som de fleste ellers nok vil forvente af en actionfilm. Særligt kan starten af Kille Elite virke en kende forvirrende, da man nærmest kastes direkte ind i begivenhederne uden forklaring.

Heldigvis falder brikkerne dog på plads, så man med mere sindsro kan følge den velfortalte historie og den megen action. Skuespillet er godt med Jason Statham i sin vante, hårdtslående rolle, mens Robert De Niro gør det glimrende som den aldrende lejesoldat, der stadig kan et trick eller to.

Killer Elite er absolut værd at stifte bekendtskab med. Og for Jason Statham fans er den absolut et must. Her bliver man ikke skuffet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017