Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 37
Kikkebakke Boligby (1977)
 
 
  Genre: Julekalender
Instruktør:
Medvirkende: Gniske, Freddy, Berta, Fru Vivaldi m.fl.
Varighed: 345 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 13. november 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Julekalenderen fra 1977, Kikkebakke Boligby, udkommer nu for første gang på DVD.

Handlingen udspiller sig i den lille by Boligby og ikke mindst i- og omkring huset Kikkebakke. Her bor den evig sure og vrantne Gniske, Fru Vivaldi med sin spaghettimaskine, som nærmest arbejder i døgndrift for leveringen af spaghetti til spaghetticentralen, og øverst oppe bor Alfred med fruen Carla, deres to børn Freddy med de skægge talefejl og snusfornuftige Berta.

Det er en broget skare, der bor i Boligby, blandt andre Skorstens-Per, fru Brand, hr. Matrikelhys og forretningsmanden Sommer, som bag sine lukkede persienner forvandler sig til muskelmanden hr. Pølzenmuskel, og der sker noget nyt hver dag i de 24 afsnit, som den i sagens natur varer.

Musikken i Kikkebakke Boligby er dejlig nem og genkendelig, og efter et par afsnit kan man sagtens synge med. Det er en utrolig hyggelig julekalender, som er værd at se eller gense.

Jeg må ærlig indrømme, at jeg ikke kunne huske den, men da jeg så de "grimme" kålhoveddukker a la Anna og Lotte, blev det til et nostalgisk gensyn, og der dukkede mange minder op fra fordums jul.

De danske stemmer leveres blandt andre af Gotha Andersen (Sommer), Olaf Ussing (Gniske) og Frits Helmuth (Alfred). Og så må jeg lige klappe i mine små hænder: Kikkebakke Boligby er tekstet - og et stort hurra samt tak for det. Så kan hørehandikappede børn og voksne også være med i hyggen.

Kikkebakke Boligby med alle dens sjove beboere og stille flydende handling er en julekalender store som små kan få stor fornøjelse af.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017