Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Keoma (1976)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Enzo G. Castellari
Medvirkende: Franco Nero, Woody Strode, William Berger m.fl.
Varighed: 97 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 2007
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Keoma (Franco Nero) er en halvblodsindianer, der vender hjem efter at have kæmpet for Nordstaterne i den amerikanske borgerkrig. Allerede inden han når sin hjemby, redder han en gravid kvinde fra at ende i en lejr for pestsmittede.

Byen er bestemt ikke som han husker den. Den er nemlig blevet overtaget af en bande skruppelløse sydstatsfolk, der styrer byen hårdt og brutalt. Blandt medlemmerne af banden er hans tre halvbrødre.

Keoma bliver naturligvis nødt til at tage kampen op med banden og sine halvbrødre. Han får bl.a. hjælp af sin far og sin barndomshelt George (Woody Strode), der i Keomas fravær fra byen er blevet dybt alkoholiseret.

Keoma (il Vendicatore) er som en western skal være. Masser af slagsmål, skududvekslinger og dueller mand mod mand. Der bliver virkelig gået til den i denne film, der er tætpakket med action fra start til slut.

Samtidig er det en film med masser af symbolik. Ikke kun kan den lede tankerne hen på dommedag, men der er også det klassiske opgør mellem brødre. Så biblen har uden tvivl været en del af inspirationen til denne westernklassiker, der må siges at være lidt af en perle inden for genren.

Ydermere er soundtracket en oplevelse i sig selv, der er med til at trække den samlede vurdering op. Dystert og inciterende på en måde, der bl.a. kan lede tankerne hen på Leonard Cohen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017