Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Kartellet (2014)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup
Medvirkende: Anders W. Berthelsen, Lene Maria Christensen, Flemming Enevold m.fl.
Varighed: 95 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. juni 2014
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Efter adskillige succesfulde år i Dubai, vender entreprenøren Lars Halbo (Anders W. Berthelsen) hjem til Danmark. Med sig har han konen, Rikke (Lena Maria Christensen), og deres to børn.

Lars skal overtage familievirksomheden, et mellemstort el- og vvs-firma, da hans far har valgt at gå på pension. Han må dog hurtigt indse, at virksomheden kun lige akkurat kører rundt, og beslutter at der skal helt andre boller på suppen.

El- og vvs-firmaet begynder derfor at byde ind på en række kommunale byggeopgaver. Budene er aggressive og licitationerne bliver vundet. Men det vinder ikke point hos konkurrenterne, der benytter sig af ulovlige prisaftaler i forbindelse med de kommunale licitationer.

Det får storentreprenøren Christian Storgaard (Flemming Enevold) til at tage fat i den unge Halbo. Lars skal bringes til at se fornuften i, at alle de lokale byggefirmaer deler de kommunale midler ligeligt mellem sig.

Men Lars har dog ikke til sinds at kaste sig ud i ulovligheder og kommer dermed på kant med alle de øvrige entreprenører i området. Det bliver starten på stadig større trusler mod hans virksomhed og ham selv.

Presset kommer hurtigt til også at gå ud over familielivet. Og da også den unge entreprenørs familie kommer i farezonen, begynder filmen langsomt, men sikkert, at knække for Lars. Spørgsmålet er nu, om han skal rette ind og give kast på sine principper, eller tage kampen op ...

Kartellet tager fat i rigtig interessant emne og byder på en rigtig god, realistisk historie. Den er da også baseret på virkelige hændelser. Så der er egentlig lagt op til et brag af en film.

Desværre halter udførelsen lidt. For eksempel bliver sort og hvidt alt for hurtigt ridset op til min smag, ligesom mange afgørende og væsentlige scener bliver for komprimerede og dermed slet ikke forklarende nok.

Mange af rollerne virker desuden alt for stereotype og, en anelse, karikerede. Man kommer heller aldrig helt ind under huden på de forskellige karakterer. Her kunne filmen sagtens have båret noget mere dybde.

Bevares, skuespillet er skam helt i orden. For eksempel er Anders W. Berthelsen glimrende i rollen som den unge entreprenør, der ikke går ind for ulovligheder.

Men Lena Maria Christensen i rollen som den elskelige hustru og mor får ikke meget at arbejde med. Heller ikke Flemming Enevold i rollen som den sleske entreprenør. Alligevel gør de begge deres bedste.

Flere af birollerne trækker dog op. Blandt andre Leif Sylvester som faren, der overrækker virksomhedsnøglerne til sin søn, og Lars Ranthe i rollen som barndomskammerat og medarbejder, der er kommet ud på et alvorligt skråplan.

Lyd og billede er der intet at udsætte på. Det er godt håndværk og supplerer handlingen fint.

Alt i alt er Kartellet er udmærket bekendtskab. Og med sin spilletid på 95 minutter, er den bestemt ikke for lang. Snarere tværtimod, hvis det kunne have givet plads til lidt mere uddybning af historien og de væsentligste karakterer.

Dermed kan den endelige vurdering af Kartellet ikke komme helt op at ringe. Men det er dog stadig et aldeles positiv bekendtskab et pænt stykke over middel.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017