Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Karla og Katrine (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup
Medvirkende: Elena Arndt-Jensen, Nanna Finding Koppel, Joshua Berman, Ellen Hillingsø, Nicolaj Kopernikus, Allan Olsen m.fl.
Varighed: 82 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 6. oktober 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Nu kommer fortsættelsen af Renée Toft Simonsens Karlas Kabale, og det er et dejligt gensyn med Karla (Elena Arndt-Jensen) som nu er 12 år, mor Rikke (Ellen Hillingsø), papfar Leif (Nicolaj Kopernikus), lillebror Mads Morten (Nikolaj Støvring Hansen) og halvlillebroderen Lillebror (Jonathan Werner Juel).

Sommerferien står for døren og den lille familie skal i sommerhus i Jylland. Karla vil så gerne have sin tidligere bedste bedsteveninde Katrine (Nanna Finding Koppel) med. Men det er lidt svært at få spurgt, da Karla i den grad har svigtet sin veninde grundet alt det tidligere rod, der var i Karlas familie.

Men Karla får spurgt og heldigvis siger Katrine ja, og hele familien drager i sommerhus. Leif har planer om at lave et nyt skur, Mads Morten har planer om at fange en tudsegammel gedde ved navn Kurt og mor har kommet til at invitere sin hjertekriseramte veninde Dolly (Therese Glahn) med. Og Lillebror har bare planer om at lure på folk, når de er på lokum.

Karla og Katrine har lidt svært med at finde hinanden igen, men da de møder den jævnaldrende Jonas (Joshua Berman) begynder et nyt venskab og uvenskab at tage sin begyndelse. Jonas er på sommerferie hos sin plejefamilie, ellers bor han på en døgninstitution i København. Derfor tror alle i det lille sommerhussamfund, at det er Jonas, der står bag gentagne indbrud hos den lokale købmand.

Men trekløveret ved bedre og prøver at råbe de voksne op, så Jonas kan blive renset for mistankerne ...

Karla og Katrine er baseret på Renée Toft Simonsens romaner om Karla, og den tredje Karla-film med den lidet overraskende titel Karla og Jonas er da også på trapperne, hvilket jeg glæder mig til. Elena Arndt-Jensen, som Karla og Joshua Berman som Jonas, er ganske fine sammen og passer perfekt til hinanden, og det bliver spændende at se den videre udvikling af deres spirende forelskelse og seksualitet.

Den tidligere fotomodel Renée Toft Simonsen havde for øvrigt en kortvarig skuespilkarriere i filmene Via Montenapoleone og Model Mordene, inden hun lagde det på hylden og blev blandt andet børnebogsforfatter.

Karla og Katrine skildrer ganske fint den hårfine balance der er blandt veninder og især bedsteveninder. Både mellem Karla og Katrine men også mellem mor Rikke og hendes veninde Dolly, der har hjertesorg for gud ved hvilken gang. Det er en ganske rammende udlægning af den vanskelige alder 12 år, hvor tøserne ser ældre ud og vakler mellem den barnlige naivitet og den begyndende voksenforståelse.

Jeg kan da selv huske følelsen af den nagende jalousi, når ens bedsteveninde fik en kæreste. Uh ha, det var bestemt ikke en rar følelse, og det formår instruktøren Charlotte Sachs Bostrup at få frem i de unge mennesker. Det er godt gengivet og meget overbevisende.

Jeg kan anbefale at hele familien samles om Karla og Katrine. Det er en gedigen god dansk familiefilm som alle kan nyde, som tilmed er tekstet. Dejligt, så kan alle være med.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017