Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Karla og Jonas (2010)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Charlotte Sachs Bostrup
Medvirkende: Elena Arndt-Jensen, Joshua Berman, Ellen Hillingsø, Nicolaj Kopernikus m.fl.
Varighed: 83 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. september 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Karla (Elena Arndt-Jensen) er nu blevet 13 år gammel og tænker stadig på Jonas (Joshua Berman), som hun mødte sidste år i sommerferien.

Hun er godt og grundigt forelsket i ham, og kan ikke glemme det kys, han gav hende. Men at ringe til ham kan hun dog ikke få sig selv til. Hårdt presset og tilskyndet af sin bedste ven, Katrine (Nanna Koppel), får hun overvundet sig selv og ringer til ham.

Karla bruger påskuddet, at hun er ved at skrive en opgave om børns vilkår på børnehjem. Derfor er der jo helt naturligt at kontakte Jonas, da han bor på Nødebo Børnehjem.

Jonas bliver glad og snart er de to sammen igen. Han er en kende trist, for hans bedste voksen-ven Mikkel skal holde op på institutionen og så føler Jonas sig endnu mere alene i verden.

Men Karla er en ung kvinde og handlekraftig. Hun ved lige, hvad de skal gøre. I fællesskab får de fat i Jonas' fødselsattest og her står det forjættede navn: Nanna Nielsen samt Århus som fødeby.

Derfra er der ikke langt til at i bedste "Sporløs" stil at tage til Århus for at finde Jonas' mor, Nanna Nielsen. Der er bare en hel del af dem i Århus, og det bliver en oplevelsesrig tur, der blot forstærker deres følelser og venskab.

Karla og Jonas er den tredje film om Karla og hendes verden. Vi mødte Karla første gang i Karlas Kabale, dernæst i Karla og Katrine, og nu i Karla og Jonas.

Filmene er baseret på Renée Toft Simonsens romaner om Karla, og de rammer fint de følelser og situationer både teenagere og forældre kan komme ud i. Det gør heller ikke spor, at der sniger sig lidt socialrealisme ind.

I den første Karla-film var hovedtemaet det at være skilsmissebarn og få det hele til at gå op i en højere enhed. Helst uden at såre nogle.

I Karla og Katrine er det bedste-veninder begrebet, der står sin prøve. Især når der sniger sig en dreng ind fra sidelinjen og en deraf følgende forelskelse, og nu i den tredje, hvor identiteten skal slås fast, og man som tretten-årig står med et ben i hver lejr. Man er hverken barn eller voksen.

De to hovedrolleindehavere, Elena Arndt-Jensen og Joshua Berman, er perfekte i rollerne som de to teenagere. Det er to unge skuespillere, jeg glæder mig meget til af følge fremover.

Joshua Berman har en lille rolle i Night of the Templar, en amerikansk produceret film under instruktion af Paul sampson. Så mon ikke den unge Joshua allerede er ved at tage hul på en stor karriere? Filmen har endnu ikke haft premiere, men det forventes at ske sidst på året.

Jeg kan varmt anbefale at se alle tre Karla-film. De er søde, sjove og yderst realistiske. Jeg håber næsten, at der kommer endnu en opfølger.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017