Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 78
Karen Blixen - en fantastisk skæbne (2005)
 
 
  Genre: Dokumentar
Instruktør: Marcus Mandal, Anna von Lowzow
Medvirkende: Karen Blixen, Tumbo, Meryl Streep m.fl.
Varighed: 58 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. februar 2006
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Karen Blixen kender alle vist, og denne dokumentar giver et yderst nuanceret og spændende portræt af den store forfatter.

Tanne, som Karen Blixen blev kaldt af venner og familie, havde et utroligt liv og en fantastisk skæbne. Men det er ikke så meget dokumentarfilmen, der er det mest interessante ved denne DVD, det er derimod ekstramaterialet, hvor personer, der har været tæt på Tanne, fortæller små anekdoter, historier og erindringer.

Indrømmet, det er faktisk vanvittig spændende. Især historien om Moster Bess, som tog sig af Tanne, da faderen døde, og moderen var ude af sig selv af sorg, er spændende. Moster Bess var en yderst puritansk unitar og politisk interesseret, og det lille klip, der vises, gav mig lyst til at vide mere om denne karismatiske kvinde.

Der findes også et rørende klip om Karen Blixens "houseboy" Tumbo, hvis største ønske var at komme til Danmark for at møde dels efterkommere til Karen Blixen, som han opfattede som sin mor, dels Rungstedlund. Efter 74 års ventetid blev Tumbo inviteret med til gallapremieren på filmen i København. Det er gribende.

Karen Blixen - en fantastisk skæbne (Karen Blixen - Out of This World) har modtaget et hav af internationale priser, blandt andet den amerikanske Telly Award, Best Documentary og Best Cinematography, New York International Indedependet Film & Video Festival.

Derudover er dokumentarfilmen just blevet udtaget til Roma Independent Film Festival i april samt Danmarks største TV-pris, Billed-Bladets TV-Oscar, der uddeles den 10. marts.

Det er en spændende dokumentar og en interessant historie om et meget usædvanligt menneske. Så selvom man måske ikke bryder sig om Karen Blixens litterære værker, er selve kvinden bag et studie værd.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017