Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Kaptajn Guldskæg (1983)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Mel Damski
Medvirkende: Graham Chapman, Martin Hewitt, Marty Feldman m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 5. oktober 2009
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Hold da op, fristes man til at udbryde når man ser rollelisten til denne film. Lutter store navne på den daværende komiske scene, med folkene fra Monty Python i mange afgørende roller. Det bør ikke kunne gå galt.

Ok, plottet er en kende tyndt: Kaptajn Guldskæg (Graham Chapman), en frygtet pirat, der får raget en enorm skat til sig og slipper af sted med den. Men han bliver knaldet for skattesvig og ryger i fængsel. Han undslipper dog fængslet, med lidt hjælp fra myndighederne, som også vil have fingre i hans skat.

Kaptajn Guldskæg har i bedste pirattradition lavet et skattekort, der viser vej til rigdommene, men konen har brændt kortet. I stedet har hun tatoveret kortet ind i hovedbunden på deres "fælles" søn.

Nu begynder så den vilde jagt efter skatten, som selvfølgelig er gemt af vejen på en nærmest Bounty-agtig ø. Turen til øen går selvfølgelig pr. skib eller, rettere, skibe. Turen mod øen byder blandt på mytteri, ildkampe og meget andet som hører sig til.

Da de mange skattejægere endelig når frem til øen, viser øen sig at knap så idylisk endda. For her har de spaniolere, Guldskæg oprindelig stjal skatten fra, nemlig taget ophold. Så der skal kæmpes for skatten.

Monty Python-drengene leverer, som altid, solide præstationer. Med totalt gakket og langt ude humor, som de nu engang er bedst til. Men også Marty Feldman gør en rigtig god figur i en rolle, der er som nærmest skræddersyet til ham.

På rollelisten finder man også Cheech og Chong, der gør en mindre god figur. Måske det er manglen på hampeprodukter af den rygbare slags der spiller ind, men de er desværre langt fra så underholdende som de kan være.

Men alt i alt er det en underholdende film, der sagtens kan bringe mere end bare smil på læben. Er man bare den mindste smule til Monthy Python- eller Mel Brooks-agtig humor, så bør man ikke snyde sig selv for at stifte bekendtskab med Kaptajn Guldskæg (Yellowbeard).
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017