Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Kapringen (2012)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Tobias Lindholm
Medvirkende: Pilou Asbæk, Søren Malling, Dar Salim, Abdihakin Asgar m.fl.
Varighed: 99 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. februar 2013
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Fragtskibet MZ Rozen er på vej mod Mumbai med sin syv mand store besætning.

Kokken Mikkel (Pilou Asbæk) glæder sig til at komme hjem til Danmark til sin hustru Maria og sin lille datter, Kamilla. Men pludselig ud for Somalias kyst sker det alle sømænd frygter: Piratangreb.

Besætningen bliver opdelt, og Mikkel er nu sammen med maskinmesteren Jan (Roland Møller) og kaptajnen. De holdes indespærret i et lille kammer uden toiletforhold og i stegende hede.

Mikkel, i kraft af at være kok, får dog tildelt rollen som talsmand og serviceorgan for piraterne. Men nu skal forhandlingerne i gang, og tolken Omar (Abdihakin Asgar) kommer ombord.

Piraterne lægger hårdt ud med at kræve en løsesum på 15 millioner dollars.

Skibsrederen fra Orion Seaways, Peter C. Ludvigsen (Søren Malling), er en benhård forretningsmand og foretrækker selv at føre forhandlingerne med piraterne. Godt hjulpet af den engelske piratekspert Connor Julian (Gary Skjoldmose Porter).

Det bliver et koldt og kynisk spil, hvor følelserne skal slås fra, og intet må blive personligt. Timer bliver til dage, dage bliver til uger og uger bliver til måneder.

Ingen af de to parter vil give sig, og i mellemtiden lider besætningen ombord på MZ Rozen ...

Skuespilpræstationerne er helt i top. Søren Malling som den iskolde reder er eminent. Trods han fremstår som manden med is i maven, viser han også, hvor belastende på sjælen hele situationen er. Udover at forhandle med pirater, skal han også tage sig af de pårørende, som kræver svar, beroligelse og handlinger.

Pilou Asbæk brager igennem som Mikkel. Pilou Asbæk er en fremragende skuespiller og giver sin karakter fuld valuta. Hans frustrationer og frygt kryber ind under huden og bliver der.

Selve handlingen og det psykologiske spil, der foregår, er frygteligt godt gengivet. Udviklingen på selve fragtskibet er ligeledes gribende.

De tre personer forsøger at få det hele til at gå og ikke miste fatningen, men bevare håbet og forstanden. De forsøger sågar at blive "venner" med piraterne. Vel ud fra konceptet: Hold dine fjender tæt på kroppen.

Kapringen er Tobias Lindholms anden spillefilm. I 2009 debuterede han som instruktør sammen med Michael Noer i den prisvindende og yderst fængslende R, også med Pilou Asbæk i hovedrollen.

Lindholm har vist allerede markeret sit territorium både på den danske filmscene, såvel som den internationale. Kapringen er allerede solgt til Nordamerika, Frankrig, Storbritannien, Holland, Belgien og Tyrkiet.

Jeg kan varmt anbefale Kapringen. Den er spændende og omhandler et meget aktuelt, globalt problem. Den er rå, nervepirrende og, ja, bare helt fantastisk. Det er en film, der bare skal ses.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017