Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 37
Kaj & Andrea - de første år (2011)
 
 
  Genre: Børne-tv
Instruktør: Kjeld Nørgaard, Katrine Hauch-Fausbøll
Medvirkende: Kaj, Andrea, Povl Kjøller, Kjeld Nørgaard m.fl.
Varighed: 150 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: NSM
Udgivet: 15. marts 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
De kendte figurer fra tv, Kaj og Andrea, fylder rundt. Hele 40 år. Og i den anledning udgives nu Kaj & Andrea - de første år på tre dvd-skiver.

Det er ren nostalgi at sætte skiverne i afspilleren. Jeg må jo gå til bekendelse og nævne, at jeg er vokset op med disse to folkekære figurer. Foruden Ingrid og Lillebror, Dr. Lieberkind og, ikke mindst, Bo Bertramsen, som jeg var helt vild med som barn.

Kaj & Andrea - de første år byder på rigtig mange af de episoder,jeg kan huske fra min barndom. Blandt andet vandkamp, sanglege, begreber som over og under, alder (hvornår er man ældre end yngre?), juleindkøb, hyggeslik og den helt vidunderlige telttur.

Det er også et pragtfuldt gensyn med Povl Kjøller og Kjeld Nørgaard, som gav de to flabede dukker godt med- og modspil. Alt serveret med lune, glimt i øjet og med musikalsk swing.

Det der gør Kaj og Andrea så unikke, er at man glemmer, at de rent faktisk er tøjdukker, hvilket også tydeligt mærkes på Povl og Kjeld. Dengang var de heldigvis heller ikke så politiske korrekte, og Kaj kan da godt fremstå som en lidt fræk laban.

Faktisk blev Kaj og Andrea ikke "født" samtidig. Andrea sagde pænt goddag første gang i marts måned 1971 i programmet Legestue. Hun optrådte alene sammen med Povl og Kjeld, indtil Kaj kom på banen som den rapkæftede og jazzede, måske lidt mandschauvinistiske ballademager i november 1971.

Begge dukker blev skabt af Hanne Willumsen og Andrea blev opkaldt efter Kjeld Nørgaards mormor. Kaj blev bare født som Kaj. I alt blev der produceret 83 udsendelser i perioden 1971-1975 med det populære firkløver.

Sammenlagt er det gennem årene blevet til næsten 180 programmer med Kaj og Andrea, der undervejs fik nye medværter i form af Christine Schou og Ole Kibsgaard.

Selve dukken Andrea holdt i 25 år før "fjerene" blev slidt ned og Danmarks Radios dygtige kostumiererer måtte genskabe hver enkelt farve, mønster og tøjstruktur, så Andrea kunne lige den oprindelige figur.

Kaj & Andrea - de første år er for alle aldre, både store børn og små voksne. Det er hyggeligt, stuerent, sjovt og man kan skisme ikke lade være med at holde af disse to pragtfulde tøjdukker og deres yderst klodsede medværter. Og så kan man jo altid synge med på alle ørehængerne. For eksempel Bakke Snagvendt, Rart at se dig igen, Frø mand og Ikke gammel, bare ældre.

Så hjertelig tillykke til Kaj og Andrea - der snart kan betegnes som det grå guld. Men ligesom os på næsten samme alder eller derover - vi forgår ikke så let, og jeg går da ud fra, at Kaj og Andrea stadig bliver ved at underholde generationer mange år endnu.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017