Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Kærlighedens slør (2006)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: John Curran
Medvirkende: Edward Norton, Naomi Watts m.fl.
Varighed: 120 minuttter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. september 2007
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den unge smukke forkælede Kitty (Naomi Watts) er stadig ugift, hvilket ikke er comme il faut i datidens London anno 1923. Hendes forældre arrangerer visitter og en af de inviterede ungersvende er bakteriologen Walther Fane (Edward Norton), der er hjemme fra sin udstationering i Shanghai.

Walther falder pladask for Kitty, og det varer ikke længe, før han frier til hende. Kitty er dog ikke forelsket i ham, men for at slippe væk fra familien og blive en ærbar gift frue, siger hun ja.

Ægteparret tager til Shanghai og i 1925 keder Kitty sig så bravt i ægteskabet, fordi Walther er totalt opslugt af sin forskning, at hun indleder et forhold til den engelske statsmand Charles Townsend (Liev Schreiber).

Forholdet bliver opdaget, og Walther er fuld af foragt over for Kitty. Han går med til en diskret skilsmisse, dog på visse betingelser. Da disse ikke kan blive overholdt, tvinges Kitty med til en lille landsby Mei-Tan-Fu ved Yangtze-floden.

Byen er ramt af en koleraepidemi, og Walther har meldt sig frivilligt som læge, trods det faktum at han aldrig har udøvet klinisk arbejde, kun forskning. Udstationeringen i den lille by er hans straf til Kitty for at have svigtet ham og været utro.

Naomi Watts og Edvard Norton yder hinanden et mesterligt mod- og samspil. Jeg har altid haft et godt øje til Edvard Tudefjæs. Hans vibrerende grådstemme og nedadvendte øjne viser hans sårbarhed og dog en enorm styrke. Han udvikler sig mere og mere og er en fremragende skuespiller.

De to hovedrolleindehavere mestrer til fulde det komplekse psykologisk spil, der foregår mellem dem og ikke mest deres omverdenen.

Kærlighedens slør er baseret på en roman af William Somerset Maugham The Painted Veil fra 1926, og instruktøren John Curran har filmatiseret den med kærlig hånd og indsigt. Filmen er optaget i utrolige smukke omgivelser i Kina, og er i bund og grund et fantastisk drama.

Jeg kan varmt anbefale Kærlighedens slør, og det er ikke blot en kærlighedshistorie. Den rummer så meget mere, så mænd kan godt være med, men lur mig, om der ikke bliver brug for lidt køkkenrulle undervejs.

Kærlighedens slør er et smukt drama om at finde og genfinde både sig selv og hinanden i et land fjernt fra deres under politiske uroligheder og dødelig epidemi.

Smukt, rørende og gribende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017