Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Kærestesorger (2009)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Nils Malmros
Medvirkende: Thomas Ernst, Simone Tang, Søren Pilmark m.fl.
Varighed: 117 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 24. november 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Viborg Katedralskole anno 1961. Her går Jonas (Thomas Ernst) i 1.g. Han er en åben, charmerende knægt, ikke videre flittig med lektierne, men en god kammerat og en frisk fyr.

Agnete (Simone Tang) går også i 1.g og er hans totale modsætning. Hun ser alting sort og hvidt, og meget firkantet. Hun er en stræber og meget ambitiøs. Og så er hun fars (Søren Pilmark) lille prinsesse.

Jonas og Agnete bliver kærester, men deres forhold er vakkelvornt og usikkert, mest fordi Agnete ikke helt har styr på sine følelser. Derudover har hun et meget anstrengt forhold til sin mor og sine to søstre.

Gennem hele gymnasietiden forsøger Jonas og Agnete at holde sammen, men der skal mere til end blot ønsket om at være kærester. Og dette mestrer Agnete ikke. Gang på gang skifter hun spor, og Jonas bliver mere og mere forvirret.

Kærestesorger er en smuk, omend lidt lang. film, om den svære forelskelse, når man er teenager. Desværre har Nils Malmros en tendens til at skildre alt som en værre jammerdal, og det virker lidt trættende i længden. Selvom teenagetiden kan være besværlig og sårbar, er det ikke kun sorger og besvær.

De to hovedrolleindehavere, Thomas Ernst og Simone Tang, går fint i spænd sammen. Dog synes jeg, at Thomas Ernst er en tak bedre og mere troværdig. Kærestesorger er optaget over en tre-års periode, så de unge mennesker så at sige ældes for tilskuerens øjne.

Hvilket i den grad kan ses på Thomas Ernst. Han udvikler sig fra spinkel teenager til lidt af et hug. De tre år ses mindre på Simone Tang, der for øvrigt vandt prisen for bedste kvindelige skuespiller på Shanghai International Film Festival.

Nils Malmros, som kendes fra blandt andet Kundskabens Træ, Kærlighedens Smerte, At kende sandheden og Barbara, har skruet en fin film sammen om gymnasietidens besværligheder. Den er bare for lang.

Der går et ekstra klaptræ til Søren Pilmark, som spiller Agnetes far, Jørgen. Han gør det fremragende og yderst overbevisende. I andre biroller ses Finn Nørbygaard, Andrea Vagn Jensen og Kristian Halken, der fint danner de ydre rammer for de indre konflikter.

Kærestesorger går lidt for meget i tomgang, men er ellers en ganske fin film. Så hvis man gerne vil mindes sin måske så smertelige gymnasietid, så er det denne, der skal i afspilleren.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017