Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Kære Irene (1971)
 
 
  Genre: Drama
Instruktør: Christian Braad Thomsen
Medvirkende: Mette Knudsen, Steen Kaalø, Elin Reimer m.fl.
Varighed: 102 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 3. marts 2009
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Ungdomsoprøret har været i gang i nogle år, opfindelsen af p-pillen og pornografiens frigivelse, alt sammen indikatorer for en brydningstid. Men alting har en pris.

Den frigjorte Irene (Mette Knudsen) vakler mellem sin mand Claus (Ebbe Kløvedahl Reich) og barnet Trine, og journalisten Ebbe (Steen Kaalø), der er meget forelsket i hende. Men der er jo også kvinderne, som jo ved, hvordan sex skal klares.

Ebbe bliver mere og mere over Irene. Den ene dag vil Irene være sammen med ham, andre dage vil hun slet ikke kendes ved ham. Ebbe kan ikke finde ud af sit liv, og bliver mere og mere ensom. En ensomhed, som Irene synes, at han uretfærdigt pådutter hende.

Den nye generation afprøver sig selv med partnerbytning, sex med samme køn og "gå ud" aftaler partnerene imellem. Men et eller andet sted glemmes følelserne.

De drukner i frisind og ender blot forkvaklede tilbage. Det er også tilfældet i Irenes og Ebbes tilfælde, der også berører andre, som ringe i vandet.

Det er Christian Braad Thomsens spillefilmsdebut, og han tegner et godt og gribende billede af mennesker, der ikke helt ved, hvor de befinder sig i deres liv.

Der er mange smukke enkeltstående scener og historier i Kære Irene, der fint skildrer kontrasterne i den glade 68-generation, som måske ikke helt var så glade.

En enkelt scene, som virkelig satte sig fast hos mig, var en scene, hvor en lidt forstyrret kvinde i skikkelse af Elin Reimer, forsøger at forære sit hat til tilfældige mennesker i bussen. Og alle har travlt med at kigge ud af vinduerne og totalt ignorere hende.

Dette i en tid, hvor alle bollede med alle, bekendte, fremmede og hvem, der nu lige havde en puls. Der var det endnu mere skræmmende at vise lidt medmenneskelighed.

Temaet i Kære Irene holder stadig. Det er jagten på kærligheden og den ultimative frihed. I dag gøres det via parcoaching, parterapi eller singleterapi for den sags skyld.

Kære Irene er et stykke dansk historie, som absolut holder vand den dag i dag. Det er et stykke af vores kulturarv. Og hvis ens forældre er fra denne generation, så se Kære Irene, og det kan være du bliver lidt klogere på dem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017