Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Junglebrigaden (1980)
 
 
  Genre: Krigsfilm
Instruktør: Antonio Margheriti
Medvirkende: David Warbeck, Tisa Farrow, John Steiner m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 14. august 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Junglebrigadem (L' ultimo cacciatore) tager sit udgangspunkt i Saigon, Vietnam, hvor en gruppe soldater fordriver tiden med druk, stoffer og ludere. Kort inden et massivt nordvietnamesisk angreb, overværer kaptajn Morris (David Warbeck) sin bedste ven begå selvmord.

Morris begiver sig herpå ud på en tophemmelig mission bag fjendens linier. Sammen med en gruppe erfarne og barske soldater samt journalisten Jane Foster (Tisa Farrow) skal han destruere en anti-amerikansk propagandasender.

Det varer dog ikke længe før delingen løber ind i de første fjender og lider sit første blodige nederlag. Og snart bliver det til en rejse ind i helvede.

Undervejs mod målet møder de overlevende fra delingen en større gruppe soldater under ledelse af major Cash (John Steiner). Gruppen har barrikaderet sig i junglen, omringet af Viet Cong-soldater, og har en dagligdag, der minder kraftigt om vanviddet i Apocolypse Now.

Mens den lille deling er der, bliver lejren angrebet af Viet Cong med næsten total udslettelse af de amerikanske soldater til følge, da de fleste af soldaterne er så bedøvede af sprut og stoffer, at de intet ænser, før det er for sent. Det lykkes dog for Morris og journalisten at flygte, så de kan fortsætte missionen.

Junglebrigaden er en meget voldelig film med masser af blod og indvolde. Der er en flot, nærmest kunstnerisk kameraføring mange steder undervejs, så man føler sig helt tæt på krigens gru og vold. Nogle af filmens speciel effects er dog ikke videre godt lavet, hvilket trækker ned i det samlede indtryk.

Men alt i alt er det en ganske god film, der dog bestemt ikke er egnet for mindre børn.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017