Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Journey to Shiloh (1968)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: William Hale
Medvirkende: James Caan, Harrison Ford, Jan-Michael Vincent m.fl.
Varighed: 96 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 2. februar 2011
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Den amerikanske borgerkrig er i fuld gang og i Texas beslutter syv undersvende og gode venner sig for, at de de vil lege med. De vil derfor tage til Virginia for at slutte dig til general Lee, der leder sydstaternes styrker,

Med Buck Burnett (James Caan) valgt som deres leder, hopper de i deres sadler og sætter kursen sydover. Men det er en lang færd på hesteryg, og ikke uden forhindrínger undervejs.

Turen på hest er både kedelig og støvet, så der bliver holdt pauser i de små byer undervejs, hvor den står på øl og poker i de lokale barer. På en af barerne lider gruppen imidlertid det første offer, da en af dem (Harrison Ford) bliver skudt af korthajer.

De resterende fortsætter dog turen mod Virginia. Men efterhånden som de kommer længere mod øst, stifter de også bekendtskab med slavernes trange kår. De forsøger tilmed at redde en bortløben slave, blot for at aflevere slaven til en pinefuld død.

De seks venner er nu knap så sikre på, at krigen er værd at kæmpe i, og overvejer at drage hjem igen. Men de ender dog mod at fortsætte turen mod øst for at kunne trække i sydstatsuniformen.

Inden de når til deres egentlige mål, General Lee, bliver de dog indrulleret i konføderationshæren. Og kort tid efter er de på vej mod fronten i Shiloh. Ikke på hesteryg, som de havde forestillet sig, men til fods.

Det varer derfor ikke længe, inden de står over blåjakkerne og midt i krigens gru. Tilmed i den amerikanske borgerkrigs blodigste slag ...

Journey to Shiloh bærer præg af, at det er en film med temmelig mange år på bagen. Lyd og billede er da heller ikke i top gennem samtlige 96 minutter. Men med over 40 år på bagen, er det egentlig også kun at forvente.

Handlingen er udmærket og til tider tankevækkende. Den stiller tvivl ved krigens motiver på ganske samme måde som den amerikanske ungdom i slutningen af 1960'erne stillede store spørgsmålstegn ved krigen i Vietnam.

Det er interessant at se skuespillere som Harrison Ford og Jan-Michael Vincent i roller som barske, unge cowboys, længe inden de for alvor slog igennem i helt andre genrer af film.

I det hele taget er mange af skuespillerne novicer i western-genren. Men det gør egentlig ikke det store. For de prøver, og det er på mange måder med til at hæve Journey to Shiloh til mere end blot en standard-western.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017