Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Jo's Neighbourhood (2013)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Alain Minier
Medvirkende: Olivier Marchal, Smaïn, Catherine Marchal, Nassim Boutelis m.fl.
Varighed: 88 minutter
  Originalsprog: Fransk
Distributør: Another World Entertainment
Udgivet: 24. oktober 2013
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Jo (Olivier Marchal) bliver efter 15 år i fængsel løsladt. Han vælger at tage tilbage til sit gamle kvarter, Ménilmontant, der er et højhusområde i Paris.

Men det kvarter, der tidligere "var hans", har forandret sig i løbet af de 15 år, Jo har siddet i fængsel. Heller ikke Jos tidligere kæreste, Marianne (Catherine Marchal), er længere hans.

Han har dog en god sjat penge fra et tidligere kup gemt af vejen. Pengene bringer ham dog på kant med en gruppe sigøjnere fra fortiden og ydermere er de mange pengesedler ikke længere gangbar mønt. Men det er der heldigvis råd råd for.

Jo går derfor til en af sine gamle venner, cafeejeren Maklouf (Smaïn). Sammen får de vekslet pengene, men Jo bliver til gengæld også hurtigt upopulær hos en af de lokale drengebander, ledet af Nassim (Nassim Boutelis), da han forhindrer banden i at kræve beskyttelsespenge af Maklouf.

Jo må erkende, at hans kvarter har ændret sig til noget, han slet ikke kender. Han bliver jaget af både sigøjnerne og Nassim, mens han selv prøver at skabe kontakt til en søn, han ikke anede han havde.

Inden længe begynder det at gå ud over Jos nære venner og kære, så Jo må tage et blodigt opgør med såvel fortiden som nutiden. Samtidig vil han gøre alt for at beskytte de mennesker, han holder af ...

Jo's Neighbourhood (Un p'tit gars de Ménilmontant) er en spændende film, der berører mange spændende og aktuelle emner - også set med danske øjne. Blandt andet ungdomskriminalitet og integration. Men stærkest i fokus er venskab, kærlighed og stærke følelser.

Billedsiden er rigtig flot, nærmest smuk. Blandt andet med rigtig gode billeder af et Paris, turister normalt ikke ser. Og alligevel med momentvise glimt af byernes by som vi normalt får den serveret.

Skuespillet i Jo's Neighbourhood er godt, hvor særligt Olivier Marchal i hovedrollen udmærker sig. Han får givet sin karakter så meget dybde og sjæl, at man hurtigt lever sig med ind rollen som Jo.

Selv om det er en brutal historie, der fortælles, er volden knap så udpenslet som det ellers ofte ses i franske film i samme genre. Til gengæld er fortællestillen måske knap så stærk i udtrykket som ellers.

Men alt i alt er Jo's Neighbourhood en rigtig god film med en god historie. Og instruktøren, Alain Minier, har virkelig formået at fortælle den historie både medrivende og gribende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017