Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 100
Jorden rundt i 80 dage (2003)
 
 
  Genre: Eventyr
Instruktør: Frank Coraci
Medvirkende: Jackie Chan, Arnold Schwarzenegger, John Cleese m.fl.
Varighed: 114 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 7. marts 2005
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Som barn var en af mine yndlingsforfattere Jules Verne. Han skrev en hel stribe romaner, med ganske tankevækkende fremtidsperspektiver. Tit perspektiver, eller ideer om man vil, som i dag er realiteter, ingen havde troet muligt på den tid.

Ja, jeg behøver vist ikke sige mere end rejser til månen og lange rejser under havets dyb. Jules Verne var i sandhed visionær og forstod heldigvis at omsætte til skrift. Det har uden tvivl inspireret mangen en ung opfinder.

En af de mest berømte romaner er nok "Jorden rundt i 80 dage", som jeg husker tidligere er blevet filmatiseret. Men nu kommer den så på DVD-lærredet igen - med et væld af koryfæer, der efterhånden er lige så gamle som forfatteren til den oprindelige roman, der ligger til grunds for filmen

Men trods en vis aflede allerede, da jeg så de højt profillerede navne, så blev jeg overordentlig, behageligt overrasket. Og det sker ellers sjældent med noget, som jeg allerede på forhånd forventer er en B-film (for at sige det pænt).

Men denne film formår faktisk at bringe nytænkning ind i en klassisk historie, og alligevel holde den meget tæt på Jules Vernes oprindelige fortælling. Og det trods masser af ekstra action undervejs.

Jeg tager sgu hatten af for denne film. Det er godt, det er morsomt, det er underholdende. Og hvad kan man forlange mere en søndag aften?
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017