Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Johan Falk - Leo Gaut (2009)
 
 
  Genre: Actionthriller
Instruktør: Richard Holm
Medvirkende: Jakob Eklund, Mikael Tornving, Peter Andersson, Helén Söderqvist Henriksson m.fl.
Varighed: 92 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Luciadag. Sneen daler let. Patrik (Mikael Tornving) sætter sine to børn, Robin og Max, af ved deres skole, Skärskolan. Pludselig eksploderer en bil og alt er ragnarok.

Det lader til at en restaurationskrig er i gang i Göteborgs natteliv. En ukendt gruppe kriminelle vil overtage garderobernes indtjening og hvis ikke, får den pågældende restauratør straks afregning ved kasse 1.

Således også restauratøren Eva Gaut (Helén Söderqvist Henriksson), men hendes mand, Leo (Peter Andersson) vil ikke give sig. Det giver uoverskuelige konsekvenser.

Leo Gaut og Johan Falk (Jakob Eklund) har en fortid sammen. Johan fik Leo dømt for mord 10 år tidligere (i filmen Noll Tolerans), og de er ikke just de bedste venner.

Men grundet omstændighederne må de nu forsøge at samarbejde. Mere eller mindre modvilligt.

Den fjerde i serien om Johan Falk er hæsblæsende action fra start til slut og med et ualmindeligt godt plot. Det er også et afsnit med store følelser - lige fra vrede, hævngerrighed og raseri til forsoning og kærlighed.

Det er nogle stærke personer, der her er i spil. Peter Andersson er fantastisk som Leo Gaut. En mand, der har afsonet sin straf og blot vil leve videre sammen med sin kone og to børn. Hvoraf den yngste er undfanget i besøgscellen. Meget symbolsk er denne dreng autist og fanget i sit eget fængsel.

Eva Gaut, stærkt spillet af Helén Söderqvist Henriksson, er også en fantastisk karakter, der gennem sin styrke og kærlighed dog også formår at vise sin sårbarhed og frustration.

Indtil videre er dette afsnit, Leo Gaut, det absolutte bedste efter min mening. Dels på grund af handlingen, men også på grund af personerne, der alle som en træder i karakter.

Hvis man, som jeg, har set de fire første afsnit af den nyeste Johan Falk-serie og er blevet nærmest afhængig af den, kan man næsten ikke vente med at fodre afspilleren med de sidste to, Operation Näktergal og De Fredlösa.

For lige at tage hele serien i rækkefølge består de af foruden Leo Gaut af: Johan Falk - Gruppen För Särskilda Insatser, Johan Falk - Vapenbröder, Johan Falk - National Target, Operation Näktergal og De Fredlösa.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017