Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Johan Falk - National Target (2009)
 
 
  Genre: Action/krimi
Instruktør: Richard Holm
Medvirkende: Jakob Eklund, Joel Kinnaman, Mikael Tornving m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Johan Falk (Jakob Eklund) fra GSI og hans kollegaer er ved at efterforske en stor sag vedrørende amfetamin, der efter sigende skulle komme fra Estland.

Igen er det Seth Rydells (Jens Hultén) bande, der er med helt fremme. Infiltratoren Frank Wagner (Joel Kinnaman) er steget i graderne hos banden og har fået mere og mere ansvar mod sin vilje.

Der går rygter om, at personen, der kan levere store mængder af amfetamin fra Estland, er den mystiske Mr. K, som ingen kender identiteten på. Frank lader et ord falde i underverdenen, om at han vil aftage betydelige mængder.

Der bliver sat en aftale i stand mellem ham og Mr. K - eller rettere Mr. K's højre hånd, Michail. Men uforudsete hændelser gør, at pludselig står Frank alene - uden Seth - om at handle amfetaminen.

Seths lillebror, Felix, tror, at han skal være leder af banden i Seths fravær. Men i stedet udnævner Seth Frank til sin højre hånd og midlertidig leder. Til Felix' store fortrydelse og vrede.

Lederen af GSI, Patrik (Mikael Tornvig), er mere eller mindre on-off, da hans højgravide kone Nadja står overfor en kompliceret fødsel. Han indsætter igen Sophie som leder i sit fravær.

Johan Falk kan stadig ikke finde ud af at få langdistanceforholdet til sin kone til at virke. Og han kan heller ikke håndtere sin egen utroskab.

Imens bliver Frank mere og mere viklet ind i den kriminelle underverden. Trods sine bedste intentioner om at komme ud og starte et nyt liv sammen med sin lille familie på en bistro i Sydfrankrig.

Efterhånden som man begynder at kende disse gennemgående personer, bliver Johan Falk-serien nærmest vanedannende, og man får i den grad lyst til at se de foregående Noll Tolerans, 1999, Livvakterna, 2001, og Den Treje Vägen, 2003, og så selvfølgelig de to foregående i serien Johan Falk - Gruppen För Särskilda Insatser og Johan Falk - Vapenbröder.

Resten af serien består af: Leo Gaut, Operation Näktergal og De Fredlösa.

Det er svensk krimi, når det er bedst og mere kan ikke forlanges.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017