Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Johan Falk - Vapenbröder (2009)
 
 
  Genre: Actionthriller
Instruktør: Anders Nilsson
Medvirkende: Jakob Eklund, Joel Kinnaman, Mikael Tornving m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 8. februar 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Under en overvåget våbenhandel går det op for GSI, at der er noget stort under opsejling.

Det går også op for nogle i gruppen, hvem Johan Falks infiltrator er. En person, der ellers kendes under navnet Lisa.

Lisa er Frank Wagner (Joel Kinnaman). Egentlig en rar fyr, der blot har nogle dårlige venner, men er havnet som infiltrator for GSI og lever et dobbeltliv. Uadtil er han den hårde nyser, der er i Seth Rydells bande og står for det praktiske såsom flugtbiler, våben og kort.

Men i det private og civile liv driver han baren Klink, der skal danne forsørgelsesgrundlaget for den sidste del af hans hemmelige liv. Livet med sin kæreste og deres lille barn, Karl.

Kæresten Maria kender alt til Franks kriminelle virke og hans rolle som infiltrator hos GSI. Selv om hun just ikke bifalder hverken det ene eller det andet, accepterer hun det, og håber at Frank på et tidspunkt kan komme ud af det med livet i behold.

Frank Wagners største ønske er at komme væk fra Seth Rydell (Jens Hultén) og kriminalitet, og han er fast besluttet på, at nu skal det være. Han har alt at miste og tør simpelthen ikke risikere det mere.

Men planer og intentioner har det med at kuldsejle, og Frank bliver mere og mere involveret i bandens kriminelle aktiviteter samtidig med at han forsøger at gøre det rigtige: At holde sin kontaktperson, Johan Falk, fra GSI orienteret. Uden at røbe sig selv.

Men Seth Rydell har på fornemmelsen, at en inden for egne rækker lækker oplysninger til politiet. Franks mareridt vil efterhånden ingen ende tage.

Nummer to i serien om Johan Falk, er helt og holdent karakteren Frank Wagners - blændende spillet af Joel Kinnaman. Selvom man også kommer mere rundt om Johan Falk, hvis langdistanceforhold til sin kone og børn allerede er begyndt at tære på alle parter.

Der er også begyndt at spire en mærkværdig form for venskab og samhøringsfølelse mellem Johan Falk og Frank Wagner. På hver deres måde er de begge ude, hvor de ikke er helt sikre på, om de kan bunde.

Man er som tilskuer begyndt at komme mere ind under huden på de forskellige karakterer. Også i Seth Rydells bande, som tæller en lille håndfuld trofaste medlemmer.

Men også Johan Falks umiddelbare chef Patrik, spillet af Mikal Tornving, er begyndt at vise mere karakter. Ligeledes er Sophie, spillet af Meliz Karlge di Grado, der er næstkommanderende under Patriks fravær, samt lederen af beredsskabet, Anja, spillet af Jacqueline Ramel, der har et forhold til Johan Falk.

Eftersom man begynder at kende disse gennemgående personer, bliver Johan Falk-serien nærmest vanedannende, og man får i den grad lyst til at se de foregående Noll Tolerans, 1999, Livvakterna, 2001 og Den Treje Vägen, 2003 og så selvfølgelig den nyeste i serien Johan Falk - Gruppen För Särskilda Insatser samt de efterfølgende.

Hele serien foruden Vapenbröder består af: Johan Falk - Gruppen För Särskilda Insatser, National Target, Leo Gaut, Operation Näktergal og De Fredlösa. Jeg glæder mig til at stifte bekendtskab med de kommende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017