Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 121
Jeppe på Bjerget (1981)
 
 
  Genre: Folkekomedie
Instruktør: Kaspar Rostrup
Medvirkende: Buster Larsen, Henning Jensen, Kurt Ravn, Axel Strøbye, Arthur Jensen m.fl.
Varighed: 104 minutter
  Originalsprog: Dansk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 26. september 2006
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Ludvig Holbergs fortællinger er blevet fortolket adskillige gange på såvel de skrå brædder som på det store lærred. Og en af de mest fortolkede fortællinger er uden tvivl den populære komedie Jeppe på Bjerget.

Denne udgave af Jeppe på Bjerget blev produceret i 1981 i anledning af Nordisk Films 75-års jubilæum. Nu er den så, 25 år senere og samme år som Nordisk Film kan fejre 100-års jubilæum, på DVD.

Handlingen kender de fleste vel, men kort fortalt handler fortællingen om den fordrukne daglejer, deri fuldskab dratter bevidstløs om i en mødding. Den lokale baron finder Jeppe og beslutter sig for at drive gæk med ham.

Da Jeppe vågner af sin brandert, befinder han sig i baronens seng. Det får ham til at tro, at er død og fløjet til himmels. Det lykkes dog baronens lakajer at overbevise Jeppe om, at han ikke kun er levende, men baronen selv.

Og så tager historien for alvor fart, og bliver mere og mere grotesk og underholdende. Jeppe på Bjerget er en klassiker, der bør stå i en enhver filmelskers reol, for denne film er en sand perle.

Ikke kun spilles Jeppe mesterligt af folkekære Buster Larsen, men i det hele taget byder filmen på en stjerneparade af folkekære, danske skuespillere. Udover godt skuespil, byder filmen på en flot, filmisk oplevelse. Ganske enkelt en film, der kan ses gang på gang og som hver gang vil bringe smilet og latteren frem.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017