Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Jagten på Willie Boy (1969)
 
 
  Genre: Western
Instruktør: Abraham Polonsky
Medvirkende: Robert Redford, Robert Blake, Katharine Blake m.fl.
Varighed: 93 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: On-Air Video
Udgivet: 29. april 2008
Anmeldt af: Jann Kalf Larsen
 
 
Året er 1909 og der er fortsat en smule tilbage af det vilde vest i USA. Willie Boy (Robert Blake) er indianer og slår sin venindes far ihjel i selvforsvar. Han stikker derefter af med sin veninde Lola (Katharine Ross), og en af det vilde vests sidste menneskejagter, anført af sherif Christopher Cooper (Robert Redford), går i gang.

Det er i korte træk plottet i Jagten på Willie Boy (Tell Them Willie Boy Is Here), der er baseret på en sand historie. Filmen bærer naturligvis præg af, at være tæt på 40 år gammel, men det opvejes af godt skuespil og en god historie.

Det er skønt med et gensyn med en meget ung Robert Redford og tilsvarende ung Robert Blake, der herhjemme nok er bedst kendt for sin hovedrolle i tv-serien Baretta samt retssagen mod ham for drab på sin kone. En anklage han i øvrigt blev frikendt for.

Filmen afspejler på mange måder USA's overgang fra 1800-tallet til det 20. århundrede. Der er mange gode scener i filmen, der dog kan virke en kende langtrukken til tider. Ikke mindst slutscenen, hvor Willie Boy og sherif Cooper står overfor hinanden er tankevækkende.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017