Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Isn't She Great (2000)
 
 
  Genre: Komedie
Instruktør: Andrew Bergman
Medvirkende: Bette Midler, Nathan Lane, John Cleese, David Hyde Pierce m.fl.
Varighed: 91 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: NTC Film
Udgivet: 1. november 2010
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Jacqueline Susann (Bette Midler) har blot et enkelt lille beskedent ønske her i livet: At blive verdensberømt.

Hun prøver teatervejen, radiovejen, reklamevejen - ja selv demontrice for margarine forsøger hun. Men hun har ikke den videre succes. Eller også rækker talentet ikke.

Jacqueline møder (eller det er nærmere omvendt) pressemanageren Irving Mansfield (Nathan Lane), der i meget lang tid har været hemmelig forelsket i hende. Og da hun lige er blevet skippet af sin elsker, der har forladt hende til fordel for sin kone, slår Irving til.

Det varer ikke længe, før de er gift, og Jacqueline forsøger stadig at slå igennem. Denne gang med sin hengivne mands støtte og hjælp. Men hun er bare ikke god nok eller for sensitiv.

Irving får pludselig en god ide. Jacqueline, der ved alt om alle kendisser (mest snavs), skal skrive en roman.

Og er der noget, Jacqueline er god til, så er det at formidle sladder, slibrigheder og sex samt bagsiden af det glamorøse liv på underholdende vis. Desværre synes forlagene ikke om hendes bog, Valley of the Dolls (Dukkernes Dal), indtil manuskriptet lander på forlægger Henry Marcus' (John Cleese) bord.

Nu begynder Jacquelines succes at tage fart. Valley of the Dolls bliver hurtigt en national bestseller, der slår alle rekorder.

Men bag den glitrende og sprudlende berømthedsfacade lurer hendes egne tragedier og problemer. Irving og hendes søn, Guy, er autist og på institution. Og Jacqueline selv får konstateret brystcancer ...

Isn't She Great er bygget op om virkelighedens Jacqueline Susann (1918-1974), der især blev kendt for netop Valley of the Dolls (1966) og Once is Not Enough, der udkom året før hun døde.

Bette Midler yder en ypperlig præstation som energibomben med de store drømme. Hun udstråler oprigtig livsglæde og en ukuelig viljestyrke.

Men den virkelige råstyrke får hun qua sin Irving, godt underspillet af Nathan Lane. Bette Midler får også godt modspil af David Hyde Pierce, der har rollen som redaktøren Michael, som skal forsøge at få en roman ud af "det talentløse makværk", Valley of the Dolls.

Isn't She Great er en bittersød komedie med alvorlige undertoner om en kvinde, der hårdnakket påstår, at talent ikke er alt. Og man må jo sige, at hun opnåede sit mål.

Valley of the Dolls har solgt mere end 30 millioner eksemplarer og blevet filmatiseret et par gange eller tre - endda også som tv-serie.

Er man til en lille sød komedie med gode skuespillere og en rørende historie, er Isn't She Great et ganske godt bud.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017