Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 256
Island of the Dead (2000)
 
 
  Genre: Gyser
Instruktør: Tim Southam
Medvirkende: Talisa Soto, Bruce Ramsey, Malcolm McDowell m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 28. februar 2006
Anmeldt af: Katja Tinmark
 
 
Et stykke udenfor New York City ligger den ubeboede ø Hart Island, der siden 1868 har fungeret som begravelsesplads for uidentificerede lig, fattige, hjemløse, narkomaner og alle andre døde, hvis kroppe af den ene eller anden grund ikke er blevet afhændet til deres respektive familier. Og det er ikke fiktivt, øen eksisterer i virkelighedens verden.

Instruktøren Tim Southam har skelet til denne spændende ø og skruet en rimelig god gyser sammen.

Millardæren Rupert King (Malcolm McDowell) har købt Hart Island og har store planer om at bygge en by - Hope City - hvor New Yorks fattige og hjemløse kan få en bolig og et arbejde.

Han befinder sig på øen sammen med den unge kriminalbetjent Melissa (Talisa Soto), der leder efter en lille piges lig samt et udvalg af arbejdende straffefanger, der begraver de mange uidentificerede lig i massegrave.

Men langsomt begynder uhyggen at sprede sig, for det siger sig selv, at man aldrig skal begynde at rode i begravelsespladser.

Som skrevet er det faktisk en udmærket gyser. Jeg gruede lidt for konceptet og regnede med, at nu ville øens beboere blive vækket til live som zombier, der sanseløse ragede rundt og bed hovedet af de indtrængende. Nu skal jeg jo ikke røbe, hvad det er der sker, men det er okay og ikke så langt ude i hampen, som så mange andre gysere med nogenlunde samme koncept.

Det er ikke verdens bedste gyser, heller ikke verdens bedste skuespilpræstationer, men Island of the Dead hænger nogenlunde sammen og giver da også lidt gode gys og spænding og så fascinerer selve øens historie mig.

Men alt i alt en rimelig okay gyser, som for en gangs skyld ikke foregår ude i en skov. Og de implicerede er ikke hjernedøde teenagere med hormonforstyrrelser - alene det trækker op i bedømmelsen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017