Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
En man med litet ansikte
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Emiliano Goessens
Medvirkende: Angela Kovacs, Lars Brandeby, Dag Malmberg m.fl.
Varighed: 89 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 13. september 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
En pensioneret politimand bliver påkørt af en flugtbilist i en stjålen bil.

Bilen findes efterfølgende udbrændt i et industriområde. Her findes også liget af en 10-årig pige. Tilsyneladende er det tilfældighernes spil, og det virker ikke som om, der er nogen sammenhæng mellem flugtbilen og den lille piges død.

Irene Huss (Angela Kovács) og hendes team sættes på sagen med den døde pige, hvis identitet er en gåde. Hun er i en miserabel stand og obduktionen viser, at hun har været udsat for langvarig seksuelt misbrug.

Dette bringer teamet på sporet af trafficking. Ikke af unge, naive, østeuropæiske piger, men derimod af børn, meget små børn, der bliver pumpet op med heroin og solgt til mænd.

Irene Huss har sit hyr med at få de nødvendige ressourcer til efterforskningen, da hendes overordnede vægter den afdøde politimands sag højere. Dette giver en del frustrationer, også på hjemmefronten. Her synes hendes mand, Krister (Reuben Sallmander), at Irene er alt for lidt hjemme sammen med familien.

Men det kan være svært at dele sol og vind lige - især i en sag om omfattende børnemisbrug ...

Irene Huss - En mand med litet ansikte er nummer ni i rækken af de afsluttende film om Irene Huss. Filmen er baseret på den svenske krimidronning Helen Turstens romaner om detektiven Irene Huss, og romanerne er fremragende. Svenskerne er eminente til at skrue gode krimier sammen.

Det er et meget alvorligt emne, der tages op i filmen, og jeg ville ønske, at der var gået mere i dybden med karakterne. Selvom En man med litet ansikte holder spændingen nogenlunde, kommer man desværre ikke ind under huden på de medvirkende.

Personligt synes jeg, karakterne er for søde, venlige og forstående. De skal have meget mere kant, før de virker troværdige for mig. Eller også er svenskerne bare mere søde, overbærende og rare end andre folkeslag?

Irene Huss - En man med litet ansikte er en gennemsnitligt god krimi, men der mangler drive, nerve og et skarpere persongalleri. Selve plottet og historien fejler intet.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
RadonHuset
© 2005-2017