Forside
Forside
Shenmen - akupunktur med hjertet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Irene Huss - Den som våger i mørket (2011)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Richard Holm
Medvirkende: Angela Kovacs, Reuben Sallmander, Felicia Löwerdahl m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 12. juli 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
To spejderdrenge på tur i det svenske naturreservat Vätterfjäll finder en død kvinde nedgravet.

Politiet bliver naturligvis tilkaldt. Det bliver Irene Huss (Angela Kovacs) og hendes team, der bliver sat på sagen. Da området bliver grundigere undersøgt, findes endnu seks kvindelig.

Alle kvinder er midaldrende, brunetter, renskurede og ved hver grav er lagt en personlig gave.

Det står klart for enhver, at en seriemorder er på spil. Irene Huss og hendes team arbejder mod tiden, inden seriemorderen slår til igen. De har ikke så mange ledetråde, andet end de personlige gaver ved gravene.

Irene Huss er en garvet politidetektiv med mange år på bagen. Hun brænder for sit job, dyrker jiu-jitsu i sin fritid og har fået lidt problemer på hjemmefronten.

Hendes store datter, Katarina (Felicia Löwerdahl), er ved at flytte hjemmefra og dette huer ikke Irene. Det er svært at klippe navlestrengen helt over, og pludselig begynder Irene selv at føle sig forfulgt og overvåget ...

Irene Huss - den som våger i mørket (Irene Huss - den som Vaker i Mörket) er baseret på den svenske krimidronning Helen Turstens romaner om detektiven Irene Huss, og romanerne er fremragende. Svenskerne er eminente til at skrue gode krimier sammen.

Men desværre går filmen lidt for meget i tomgang, og personerne kommer ikke helt under huden. Derudover er selve plottet meget typisk og uendelig forudsigeligt.

Det er først i den sidste tredjedel af filmen, at handlingen kommer i skred og bliver spændende. Og det er lidt lang tid at vente.

Irene Huss - den som våger i mørket er nummer syv i rækken af filmatiserede Irene Huss krimier, og jeg har - med skam at bekende - ikke set nogle af de foregående seks. Måske derfor er jeg ikke helt med, da jeg ikke kender teamet og Irene Huss i filmene - kun fra romanerne.

Men jeg håber de næste Irene Huss krimier vil give mere tempo og bedre personbeskrivelser. Jeg glæder mig da til at gense bemeldte kvinde og hendes team igen.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017