Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Irene Huss - Tystnadens cirkel (2011)
 
 
  Genre: Krimi
Instruktør: Emiliano Goessens
Medvirkende: Angela Kovács, Reuben Sallmander, Felicia Löwerdahl m.fl.
Varighed: 90 minutter
  Originalsprog: Svensk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 11. oktober 2011
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Den 17-årige Jon Rydell findes død i en container. Obduktionen viser, at han har store mængder GHB (Gamma-hydroxybutyrat aka drugrape) i kroppen.

Derudover er han slemt mishandlet af piskeslag, snitsår, brændemærker og endetarmen er sønderreven. Der er ingen tvivl hos Irene Huss (Angela Kovács) og hendes team om hvad der er sket.

Men det store problem er, at ingen i nattelivet vil tale. Og slet ikke de unge mennesker, der hænger ud på diskotekerne i Göteborg.

Irene Huss forsøger at få hjælp gennem det lokale ungdomshus' leder, Lars Svensson (Lennart R. Svensson). Men han er også bundet af tavshedens lov, især da han ikke vil miste de unges tillid og fortrolighed.

På hjemmefronten går det bedre hos Irene Huss. Hendes mand, Krister, har endelig taget skridtet og realiseret sin drøm om egen restaurant. På restaurantens åbningsdag er deres store datter Jenny (Mikaela Knapp) og hendes veninde Mercedes (Anna Åström) hyret som hjælpere, og efter fyraften går de to tøser på diskotek.

Dette får katastrofale følger og Irene Huss må nu træde i karakter. Både professionelt og som mor ...

Irene Huss - Tystnadens cirkel er nummer ti i rækken af de afsluttende film om Irene Huss. Filmen er baseret på den svenske krimidronning Helen Turstens romaner om detektiven Irene Huss, og romanerne er fremragende.

Tidligere er anmeldt Den som våger i mørket og En man med litet ansikte.

I de to foregående har mit kritikpunkt været, at karakteren Irene Huss, spillet af Angela Kovacs, ikke helt kommer under huden og egentlig virker alt for pæn. Men i Tystnadens cirkel får hun heldigvis meget mere kant og historien er en hel del skarpere.

Det er et meget (desværre) aktuelt emne, Tystnadens cirkel tager hul på. Overgreb mod unge i nattelivet, som aldrig bliver anmeldt. Fordi de unge er mere bange for omgivelsernes reaktioner eller at blive hængt ud på nettet. Så hellere tie og bide tænderne sammen.

Der er en del uafklarede huller i Tystnadens cirkel, og dette irriterer mig voldsomt. Især fordi nummer 10 i rækken endelig er kommet op i gear, har fået mere tempo og en blændende god historie. Så er det synd med hullerne.

Men alt i alt er Irene Huss - Tystnadens cirkel en god svensk krimi, hvor der er kommet mere nerve og drive.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Alt om det at være katteejet
© 2005-2017