Forside
Forside
Alt om det at være katteejet
Sult
Shoeshine Det store stilehæfte Kosakken Taras Bulba Castle Freak
Seneste opdatering: 7. maj 2017 • Anmeldelser i denne kategori: 971
Intoxicating (2005)
 
 
  Genre: Thriller/drama
Instruktør: Mark David
Medvirkende: Kirk Harris, John Savage, Eric Roberts, Camilla Overbye Roos m.fl.
Varighed: 103 minutter
  Originalsprog: Engelsk
Distributør: Nordisk Film
Udgivet: 4. juli 2005
Anmeldt af: Ruth Blichfeldt
 
 
Dr. Dorian Shanley er en ung succesfuld hjertelæge, der lever ude i overhalingsbanen. Efter vellykkede operationer skal han have sit kick bestående af sex, stoffer og sprut - og det i rigelige mængder.

I starten styrer Shanley festlivet nogenlunde kontrolleret, han har rimelig tjek på tilværelsen - trods alt. Hans veninde Megan er med på legen, men da hendes veninde Anna kommer til byen, begynder Shanleys liv at komme lidt for meget ud på et sidespor.

Hans far, ex-bokseren Will, lider af boksersygdommen pugilistic dementia, som gør, at Will lever i sin helt egen verden, og ikke aner, hvad han foretager sig. Da Will dør knækker filmen for Shanley, og han kaster sig ud i et destruktivt misbrug.

Det er en meget barsk og yderst realistisk film om misbrug. Soundtracket, som spilles af Cypress Hill og Coolio, er en del dominerende, men det passer perfekt til filmen og karaktererne.

I rollen som Shanley ses Kirk Harris, og han er vist en skuespiller, man i den grad skal lægge mærke til. Samspillet mellem ham og den demente far, spillet af John Savage er så følsomt, at der ikke er et øje tørt. Kirk spiller på alle tangenterne, det blide, det rørende, det barske, det paranoide og det selvmedlidende. Eminent - så hold øje med ham.

I rollen som Anna ses danske Camilla Overbye Roos, og hun spiller med en sødme og kær overbevisning, at man slet ikke er i tvivl om hendes intentioner og følelser - især over for Shanley.

Visse steder hænger historien ikke helt sammen, og der er nogle ender, der ikke bliver spundet sammen til sidst, men alt i alt en god og bask film om destruktivt misbrug og den pris, det koster.
 
Site search by freefind
FilmnytDVD på Facebook
Akupunktur og massage
© 2005-2017